Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP cere crearea unui portal cu informaţii în timp real despre COVID-19

Agerpres
Eugen Tomac

PMP îi cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să creeze urgent, prin Grupul de Comunicare Strategică, un portal pe care să fie afişate, în timp real, informaţii detaliate despre persoanele aflate în izolare, carantină, infectate cu COVID-19 şi decedate - la nivel de judeţ, localitate, stradă sau cartier.

"Ţinând cont de înrăutăţirea situaţiei la nivel naţional, numărul persoanelor infectate fiind în continuă creştere, vă solicităm să creaţi, în cursul acestei săptămâni, un portal pentru prezentarea în timp real a statisticilor legate de incidenţa coronavirusului COVID-19", precizează liderul PMP, Eugen Tomac, într-un comunicat de presă.

În opinia acestuia, "cetăţenii au dreptul să ştie, în timp real, care este numărul persoanelor infectate din comunitatea în care locuiesc pentru a lua din timp măsuri şi mai drastice de protecţie".

Citește și: Veste bună! Spitalul MAI 'Dimitrie Gerota' NU mai este în carantină

De asemenea, PMP recomandă ca în Bucureşti, în municipii şi oraşe mari din ţară să se menţioneze strada sau cartierul unde există cetăţeni infectaţi cu COVID 19.

Portalul ar trebui să conţină informaţii (statistici), în timp real, privitoare la numărul persoanelor infectate şi judeţele şi localităţile de provenienţă; numărul deceselor, informaţie însoţită de vârsta acestora, data decesului şi localitatea şi judeţul de provenienţă; numărul celor recuperaţi. Aceleaşi reguli ar trebui să fie aplicate şi pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare, se arată în comunicat.

"În aceste zile, transparenţa şi informarea precisă a cetăţenilor poate ajuta la salvarea de vieţi. Avem nevoie de implicarea tuturor cetăţenilor în combaterea cât mai eficientă a acestui inamic invizibil, prin urmare vă adresăm solicitarea de a da curs propunerii noastre", încheie Eugen Tomac, preşedintele PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.