Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP: Fondul Suveran de Investiții – cântecul de lebădă al lui Daddy

pmponline.ro
PMP sigla

Înființarea, prin ordonanță de urgență, a Fondului Suveran de Investiţii demonstrează determinarea lui Liviu Dragnea de a avea control total asupra tuturor bunurilor companiilor de stat, în vederea căpușării acestora. Vorbim de un tun de 10 miliarde de euro pe care liderul PSD vrea să îl dea înainte de a fi debarcat la putere, de cântecul de lebădă al lui Daddy.

Fondul Suveran de Investiții nu este în niciun caz soluția magică prin care va fi rezolvată problema lipsei de autostrăzi din România, ci este doar o vacă de muls pentru oamenii lui Liviu Dragnea care vor controla politic acest fond.

În realitate, în loc să cheltuie banii europeni alocați țării noastre, Dăncilă, Vâlcov și Dragnea inventează căi costisitoare și dubioase de finanțare a proiectelor naționale și locale, cum ar fi Fondul Suveran de Investiții și parteneriatul public-privat.

România are la dispoziție, pentru perioada 2014 – 2020, 43,5 miliarde euro de la Uniunea Europeană, din care 28,55 miliarde euro sunt destinate infrastructurii naţionale, infrastructurii locale, infrastructurii rurale, dar şi calificării sau recalificării personalului.

Sunt bani nerambursabili pe care guvernul Dăncilă nu vrea să-i acceseze deoarece aceștia nu pot fi comisionați de actuala putere. În schimb, Fondul Suveran de Investiții permite accesul, fără reguli și fără control independent, a oamenilor lui Dragnea la resursele celor mai bogate companii de stat.

Actuala putere a mai încercat înființarea Fondului Suveran de Investiții prin lege, dar CCR a statuat că legea era neconstituţională şi că, pentru o asemenea entitate, ar fi fost necesară o hotărâre de guvern. Remarcăm că Executivul Dăncilă a dat un OUG, substituindu-se Parlamentului, nevrând să-şi asume HG-ul care ar fi generat un angajament personal şi chiar posibilitatea unei răspunderi juridice individuale.

Prin încercarea de mutare în mâini nevăzute a controlului asupra unor resurse importante ale României, Liviu Dragnea demonstrează că nu are nimic de-a face cu valorile democratice. Din dorința de a jumuli de tot avuția națională înainte de a fi debarcat de la putere, Daddy ar putea compromite iremediabil parcursul european al țării noastre, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.