Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP îi cere lui Liviu Dragnea să nu îi sărăcească pe români repetând greșelile lui Viktor Orban

pmponline.ro
PMP sigla

Noua Revoluție Fiscală anunțată ieri de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este o colecție de măsuri aiuristice care va conduce la sărăcirea românilor, prăbuşirea încrederii investitorilor în economie şi slăbirea mecanismelor economiei de piaţă. La fiecare sfârşit de an, PSD inventează noi metode de a-și băga nasul în borcanul cu miere al economiei private, transferând costurile acestor operațiuni în cârca populației.

Din cauza cheltuielilor bugetare nesustenabile, Guvernul vrea să scoată bani din piatră seacă, de exemplu prin suprataxarea băncilor, desfășurată sub sloganul populist al „taxei pe lăcomie”. Această măsură nu are nimic de-a face cu funcţionarea firească a creditării într-o economie de piaţă. Pe de o parte, ROBOR-ul mare nu este cauzat de bănci, ci de măsurile pro-inflaţioniste promovate de Executiv. Pe de altă parte, este evident că nu băncile vor suporta costul noii taxe, ci tot clienţii băncilor.

Practic, tot românii sunt cei care vor fi scuturaţi de ultimii bani de către Guvern. Băncile vor face tot ce ştiu ele mai bine în perioade de insecuritate fiscală: vor muta costurile către clienţi într-o formă sau alta. Cele 3,6 miliarde de lei pe care Guvernul le vizează prin această măsură vor veni, cu siguranţă, tot din buzunarele românilor, nicidecum din ale băncilor. Cu o asemenea măsură, este clar că economia se va bloca pentru că băncile vor opri definitiv creditarea: dacă nu introduc alte taxe noi, vor deveni neprofitabile, îşi vor retrage expunerea pe piaţă şi vor merge în zări mai trandafirii.

Citește și: Ministrul Sănătații respinge acuzațiile lui Tudor Pop: Se știa că sunt probleme legate de măsuri igienico-sanitare. Lucru pe care l-am făcut public

Inclusiv Guvernul Dăncilă, cel mai mare aspirator de lichiditate monetară de pe piaţă, va avea extrem de mult de suferit de pe urma faptului că nu va avea de la cine să se mai împrumute. Teodorovici construieşte furtuna perfectă în care băncile cu capital străin să se retragă din România sau să intre în propria cochilie şi să mai iasă abia când vom avea un nou Guvern.

PMP îi cere lui Liviu Dragnea să-l sune pe bunul său prieten, Viktor Orban, şi să se intereseze cam cum a funcţionat această taxă în Ungaria. După introducerea acestei taxe în Ungaria, băncile au oprit creditarea, iar guvernul de la Budapesta a fost obligat să reducă taxarea pentru a reporni finanţarea economiei private de către bănci. Majoritatea PSD – ALDE trebuie să se uite la ce s-a întâmplat în celelalte ţări care au avut această idee strălucită și să renunțe, în lipsa unor mecanisme de protejare a cetățenilor și a economiei private, la taxa pe lăcomia guvernului de la București, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.