Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP nu acordă un cec în alb guvernării PNL: 'Suntem relativ dezamăgiţi de întârzierea unor investiţii majore'

Facebook
PMP

PMP consideră că este absolut corect ca viitorul Guvern să fie cel care propune un nou buget, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, susţinând că PSD dă dovadă de un "populism electoralist deşănţat", iar Guvernul de "un optimism de paradă nejustificat".

"Constatăm populismul electoralist deşănţat al PSD şi al sateliţilor săi, o iresponsabilitate politică riscantă care ar putea conduce România către faliment. Pe de altă parte, asistăm şi la un optimism de paradă nejustificat din partea guvernanţilor, de parcă ziua de 6 decembrie a scrutinului electoral ar fi ziua în care toate problemele patriei şi ale planetei s-ar rezolva ca prin minune. Sunt trei argumentaţii care trebuie luate în calcul atunci când dezbatem oportunitatea unui buget menit să fie prezentat Parlamentului, eventual în regim de urgenţă în perioada următoare, toate implică înţelepciune şi de a nu grăbi adoptarea în pripă şi la presiuni electoraliste prin actualii parlamentari, care mai au doar câteva săptămâni de mandat", a afirmat Paşcan la dezbaterea "Ora prim-ministrului", la care a fost invitat premierul Ludovic Orban.

El a spus că actualul Parlament are o "legitimitate politică scăzută", dar şi Guvernul, având în vedere că a primit votul de încredere din partea acestui Legislativ.

"PMP consideră că este absolut corect ca viitorul Guvern, emanat de viitoarea majoritate parlamentară, să fie cel care propune un nou buget. Trebuie luat în calcul că ne aflăm în campania electorală pentru parlamentare. Din păcate, observăm că PSD vine consecvent cu propuneri care mai de care populiste, în tentativa nesăbuită de a mai aduna câteva voturi, chiar ştiindu-se că şansele PSD să guverneze sunt foarte mici. Concluzionăm că majoritatea parlamentară din jurul PSD nu vrea altceva decât să amorseze electoral nişte mine legislative şi bugetare care să explodeze în anii viitori în detrimentul ţării", a apreciat Paşcan.

El a adăugat că, în mod justificat, există o lipsă de predictibilitate economică şi noi restricţii inevitabile pot da oricând peste cap proiecţia bugetară.

"Situaţia economică este volatilă şi se poate modifica de la lună la lună sau uneori chiar săptămânal. În acest condiţii de instabilitate, este hazardant şi absurd să asumăm acum construcţia bugetară pentru anul 2021. PMP nu acordă un cec în alb guvernării PNL. Suntem relativ dezamăgiţi de întârzierea unor investiţii majore în infrastructură, care ar fi putut să ajute relansarea economică. Credem că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, ar fi putut să dea dovadă de mai multă imaginaţie în a folosi pârghiile rezultate din suspendarea Pactului de stabilitate, un buget nu trebuie să fie un act de contabilitate (...). PMP consideră că bugetul trebuie să fie propus de viitorul Guvern, concentrat pe investiţii în infrastructură, folosirea banilor de la Bruxelles", a mai spus liderul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.