Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru pe scena politică: PMP cântărește schimbarea în PDL (surse)

PDL

Un curent 'puternic'  din PMP dorește schimbarea numelui partidului în PDL. Traian Băsescu nu a oferit, până în acest moment, un punct de vedere categoric pe această temă. Daca PMP se va transforma in PDL, pe scena politica ar putea reapărea triada PSD-PNL-PDL la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Surse din Partidul Mișcarea Populară au declarat, joi, pentru stiripesurse.ro, că PMP a rezervat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) atât sigla fostului PDL cât și numele partidului - Partidul Democrat Liberal.

Miza o reprezintă dorința unei aripi din partid de a schimba numele formațiunii în PDL, nume care nu mai este asumat de niciun partid dupa ce PDL a fuzionat cu PNL.

Vezi AICI reacţia lui Vasile Blaga!

"Există discuții în partid privind schimbarea numelui în PDL. Un curent puternic de opinie susține acest lucru și foarte mulți dintre foștii PDL-iști ar fi de acord cu acest lucru', spun sursele citate pentru stiripesurse.ro.

"Este un plan mai amplu în această privință, care presupune schimbarea numelui în PDL. Să nu credeți că întâmplător am dorit să luăm sigla și numele PDL", ne-au mai declarat sursele din PMP.

Fostul președinte Traian Băsescu cunoaște acest plan și până în prezent nu s-a exprimat categoric în partid în privința susținerii sau respingerii ideii, mai spun sursele citate. Nici președintele PMP, spun sursele citate, nu are o poziție tranșantă cu privire la schimbarea denumirii PMP in PDL.

PDL, radiat la Tribunal

În urma fuziunii prin contopire dintre Partidul Democrat Liberal şi Partidul Naţional Liberal, Tribunalul București a RADIAT Partidul Democrat Liberal din registrul partidelor politice, conform Sentinţei Civile nr.1127 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă în dosarul nr. 26874/3/2014, în şedinţa publică de la data de 06.10.2014 şi a Deciziei Civile nr. 551A pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie în dosarul nr. 26874/3/2014 (2406/2014), în şedinţa publică de la data de 09.12.2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.