Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP: PSD acuză 7,7 milioane de români care au votat la referendum de lipsă de discernământ

referendum

„PSD încearcă în Parlament invalidarea referendumului din 2009, acuzându-i pe cei 7,7 milioane de români care au votat pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari de lipsă de discernământ. Am fost intrigat astăzi când l-am auzit pe deputatul PSD Ion Călin susținând că referendumul din 2009 nu poate fi luat în considerare deoarece românii ar fi votat în necunoștință de cauză, fiind manipulați și induși în eroare de către Traian Băsescu, inițiatorul consultării populare”, a declarat deputatul Marius Pașcan, președinte executiv al PMP.

În opinia acestuia, respingerea inițiativei legislative care pune în practică rezultatul unui referendum ar putea constitui un precedent periculos. „Dacă actuala putere PSD-ALDE-UDMR calcă în picioare voința românilor exprimată printr-un referendum valid, niciun mesaj al lui Liviu Dragnea și a oamenilor săi cu privire la referendumul din 6-7 octombrie nu mai este credibil și nu mai contează. Niciun referendum nu va mai conta atâta timp cât țara este condusă de PSD”, a mai adăugat parlamentarul PMP.

Inițiativa legislativă a PMP pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 a primit astăzi raport de respingere la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, după ce anterior a fost adoptată tacit de Senat. Pentru respingerea inițiativei, în comisie au votat 12 deputați de la PSD, ALDE și UDMR, iar împotriva raportului de respingere s-au pronunțat 8 deputați de la PMP, PNL și USR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.