Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP sare la Voiculescu! ”Vrem anchetă parlamentară”

basescu voiculescu

ro, că va cere o comisie parlamentară care să ancheteze modul în care Dan Voiculescu ar fi dobândit 2.600 de hectare de teren în Giurgiu.

”Partidul Miscarea Populara solicita constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa investigheze modul in care Dan Voiculescu a obtinut arendarea a 2.600 de hectare de teren in Giurgiu, desi are un proces cu statul pentru neplata arendei. Dezvaluirile presei in acest caz confirma un fapt pe care il semnalam de mult: mogulul Felix are in arenda cel putin un minister din Guvernul Romaniei, cel al Agriculturii, care ii asigura profitul economic.

Informatiile din presa referitoare la acest caz conduc catre o serie de ilegalitati comise de firmele mogulului Felix, dar si de catre actiuni cel putin dubioase ale institutiilor subordonate Ministerului Agriculturii, prin care Dan Voiculescu a reusit sa ia din nou in arenda terenul din Giurgiu.

Miza finala ar fi reprezentat-o o afacere de si mai mare amploare pe care Dan Voiculescu intentioneaza sa o realizeze prin debitorul sau privat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: cumpararea intregii suprafete de teren, prin folosirea dreptului de preemptiune, de care arendasul sau concesionarul ar beneficia, in situatia privatizarii ICITID-Baneasa, proprietara terenului in cauza.

Avem in acest moment tabloul complet al urii pe care media controlata de Dan Voiculescu o revarsa in fiecare zi impotriva Presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Nu este vorba doar de teama de o justitie independenta care poate judeca fara a tine cont de averea si influenta inculpatilor. In mod evident, Dan Voiculescu vrea sa-l inlature pe Presedintele Romaniei si pentru ca marionetele sale politice, fie ca vorbim de parlamentari, ministri sau chiar prim-ministrul tarii sa fie la butoanele puterii pentru a-i satisface, pe mai departe, interesele comerciale ale companiilor pe care le detine.

De altfel, istoricul cazului legat de acest teren se suprapune cu toate etapele actiunii politice impotriva Presedintelui Romaniei, fie ca vorbim de suspendarea acestuia in iulie 2012 sau instrumentarea cazului Nana.

Constituirea unei comisii de ancheta este un prim pas pe care il consideram necesar a afla adevarul in acest caz. Totodata, PMP ia in considerare sa initieze si o motiune simpla impotriva Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

PMP se opune incercarilor arendasului Voiculescu de a transforma Romania in mosia proprie, fie prin incercarile de a destabiliza justitia, fie prin controlul pe care il exercita asupra Guvernului.”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.