Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP, singurul partid care îi dă dreptate lui Iohannis

pmp amr

O situaţie inedită pe scena politică. Partidul Mişcarea Populară a ajuns singura formaţiune politică parlamentară care îi dă dreptate preşedintelui Iohannis în chestiunea noului Cod Fiscal. Dacă social-democraţii şi liberalii susţin Codul Fiscal, reprezentanţii PMP sunt pe aceeaşi lungime de undă cu şeful statului şi susţin că noile prevederi legale nu sunt sustenabile.

Vezi şi: Iohannis critică dur noul Cod Fiscal. Când va lua o decizie

"Cât ne mai lăsăm minţiţi de un guvern iresponsabil, condus de un premier acuzat de corupţie ? În acest moment ne aflăm într-un moment extrem de important, ţinând cont de provocările economice cu care se confruntă România, atât regional, dar mai ales pe plan internaţional, în relaţia cu creditorii internaţionali şi cu partenerii euroatlantici. Preşedintele României recunoaşte faptul că un Cod Fiscal ce contribuie la un dezechilibru major macroeconomic nu poate fi o soluţie sustenabila pentru viitorul României. În acest moment, ne aflăm la un final de ciclu al actualei guvernări, un ciclu care a ratat toate obiectivele majore, de la marile proiecte de infrastructură, regionalizarea, reforma în administraţie şi până la proiectul fundamental de modernizare a societăţii, modificarea Constituţiei României", precizează Departamentul politică economică, buget, finanţe, fonduri europene al PMP.

Vezi şi: Ponta despre afirmaţiile lui Iohannis privind noul Cod fiscal: Nu mă aşteptam, am rămas uimit

Repezentanţii PMP mai afirmă că România se îndreaptă către un mare dezechilibru, cu un deficit ce va atinge 3% anul viitor, ţara noastră riscând să întâmpine mari probleme în atingerea obiectivelor de aderare la spaţiul Schengen, aderare la zona euro şi respectarea tratatelor legate de deficitul bugetar al României.

Vezi şi: Ruptură majoră între PNL şi Iohannis

"Iresponsabilitatea este atât a guvernului cât şi a guvernului PNL din umbră, prin adoptarea unui Cod Fiscal ce nu are susţinere printre specialişti şi instituţii internaţionale, nu contribuie la o creştere durabilă şi nu asigură predictibilitatea de care Ronania are nevoie, pentru atragerea investiţiilor străine, creşterea locurilor de muncă şi a încasărilor bugetare. (...) Trebuie precizat că atât Consiliul Fiscal, BNR, cât şi FMI împreună cu CE au susţinut la unison că Noul Cod Fiscal este un proiect care pune în pericol stabilitatea macroeconomică, de care România are atâta nevoie şi pe care Grecia o va recăpăta cu sacrificii imense pe care le are de suportat populaţia din cauza unei clase politice iresponsabile", mai spun reprezentanţii PMP.

Vezi şi: Moise Guran, atac dur la Klaus Iohannis: 'Din zeu politic ajunge caricatură'. Ponta aprobă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.