Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP-UNPR, o fuziune între egali?

Cum se va împărți puterea în noul PMP? Președintele Băsescu a părut deosebit de conciliant în acest sens.

„Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu. Pentru că analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde Partidul Mişcarea Populară este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR, şi unde Partidul Mişcarea Populară este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluţie echilibrată de 50% – 50%. Vă mai pot spune că PMP-ul actual are doi prim-vicepreşedinţi, noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi pe care îi va desemna UNPR până miercuri. Drept pentru care, în conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune”, a spus Băsescu

Oferta pare generoasă. PMP este un partid cu un politician semnificativ, care aproape a atins pragul electoral Parlament în timp ce UNPR nu a candidat niciodată în alegeri parlamentare. Realitatea din teren este, însă, ceva mai echilibrată. PMP are în jur de patru procente și jumătate din votul pentru Consiliile județene, UNPR ceva mai mult de două procente și jumătate plus o parte din voturile puse la comun în diversele alianțe PSD+UNPR, plus voturile lui Cherecheș.

UNPR are 26 de mamdate de primari, PMP 18. PMP are 1315 consilieri locali, UNPR 1203. PMP are 41 de consilieri județeni, UNPR 14. La zestrea UNPR se adaugă unele din mandatele câștigate în alianță cu PSD. Din aceeași zestre se extrag unii politicienii care vor dezerta la PSD, Dar situația nu va fi nici pe de departe atât de gravă ca în politica centrală, unde parlamentarii erau doar împrumutați și Ponta a dat, iar Dragnea a luat înapoi.

Privită sub acest aspect fuziunea apare ca fiind mult mai echilibrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.