Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a 'EXPLODAT'. Solicitare urgentă pentru premierul Dăncilă după scandalul legat de construcţia de autostrăzi

Inquam Photos/ Octav Ganea
pnl

PNL solicită premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, pentru declaraţii "iresponsabile", a anunţat, luni, deputatul liberal Lucian Bode.

"PNL solicită doamnei prim-ministru demiterea de urgenţă a ministrului Transporturilor, domnul Lucian Şova. Într-o ţară normală, cu un prim-ministru responsabil, domnul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, era demis în secunda doi după ce a făcut afirmaţiile iresponsabile în cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, în urmă cu câteva zile", a spus Bode, la Parlament, scrie Agerpres.

El a adăugat că ministrul Transporturilor a afirmat că, dacă vor fi construite autostrăzi, multinaţionalele vor pleca din România spre alte ţări unde sunt salarii mai mici.

"La fel de gravă mi se pare şi denunţarea unilaterală, publică, a acordului încheiat cu Banca Mondială în vederea construirii celui mai important obiectiv de infrastructură din România, după autostrada Piteşti - Sibiu, mă refer la autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov. Este inadmisibil să faci o astfel de declaraţie, tu, oficial al statului român, în condiţiile în care pe 28 iulie 2018 Banca Mondială avea boardul pentru a decide cum anume se achită de obligaţiile asumate prin memorandum vizavi de acest obiectiv. De asemenea, la câteva ore după această declaraţie iresponsabilă, Banca Mondială a comunicat oficial faptul că nu a negociat cu statul român acest exit, nu confirmă absolut nimic din ceea ce spune domnul ministru şi că nu a primit nimic, nicio notificare din partea statului român. Mai mult, titularul acestui acord şi mă refer la Ministerul de Finanţe a confirmat public faptul că Ministerul Transporturilor ar dori ca România să iasă din acest acord", a afirmat Bode.

El a arătat că PNL susţine accesarea fondurilor europene pentru realizarea acestui obiectiv.

Comisia parlamentară de specialitate s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor joia trecută la Sinaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.