Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a negociat deja cu PSD pentru Codul Fiscal: Ce anunț fac liberalii

negocieri

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat miercuri că în PSD a observat două linii de gândire referitoare la discuţiile despre Codul fiscal, o poziţie inflexibilă şi rigidă în jurul premierului Victor Ponta şi o deschidere în discursul preşedintelui interimar al acestui partid, Liviu Dragnea.

"Deocamdată nu am avut niciun contact de la Guvern în privinţa consultărilor pe care le-am propus, dar termenul este încă în curs, noi am indicat un termen rezonabil, 17 august, nu pentru că ar fi perioadă de vacanţă, noi nu suntem în vacanţă, ci pentru că e un timp rezonabil ca Guvernul să-şi refacă aceste calcule, să vină să demonstreze la masa acestor discuţii politice că se poate aşa. Am observat două tendinţe, două linii de gândire la PSD: pe de o parte, grupul din jurul premierului Ponta menţine aceeaşi poziţie inflexibilă şi rigidă, doamna Plumb, domnul Ponta, domnul Teodorovici, dar am observat în acelaşi timp o deschidere în discursul domnului preşedinte interimar Liviu Dragnea şi eu sper că până la urmă va prevala raţiunea, şi nu ambiţia copilărească, personală. Nu e vorba de o jucărie care trebuie să rămână aşa cum a desenat-o Guvernul Ponta, aici e vorba de un instrument important pe care trebuie să-l convenim cu toţii", a afirmat Predoiu la TVR.

El a adăugat că are încredere că în România clasa politică s-a maturizat într-o măsură considerabilă iar declaraţiile lui Kelemen Hunor, ale lui Gabriel Oprea şi ale lui Liviu Dragnea i-au arătat "că s-a înţeles problema şi că mediul politic nu va sabota economia naţională".

Predoiu a menţionat că liberalii consideră că nu este suficientă adoptarea Codului fiscal fără reformele necesare ca economia să crească susţinut şi că asta va promova PNL la discuţiile cu celelalte partide.

"Una este politica de relaxare fiscală, şi alta este măsura de reformă, de acompaniere a acestei politici. Noi am vorbit de ambele ramuri ale acestei reforme, nu am vorbit doar de relaxare fiscală, am vorbit şi de politici de reformă: companii de stat, administraţie, îmbunătăţirea colectării. La aceste negocieri este important ca Guvernul să vină cu cifrele reale şi să arate dacă este sustenabil sau nu. O serie de actori instituţionali au indicat faptul că nu este sustenabil Codul fiscal, că nu s-au făcut reformele necesare. Lipsa acestor reforme pun în pericol efectele pozitive ale codului", a mai menţionat Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.