Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a pus batista pe țambal: cum s-au salvat Blaga și Gorghiu (surse)

În PNL au fost câteva zile furtunoase, imediat după alegerile locale din 5 iunie. La finalul acestor zile a urmat ședința conducerii PNL, în care ar fi trebuit să se ia o serie de decizii, însă acestea au lipsit cu desăvârșire.

Alina Gorghiu a ieșit public și a spus că liderii organizațiilor de sector din Capitală au demisionat în bloc. A fost o minciună a liderului PNL, pentru că toți președinții au negat vehement. A doua zi de dimineață, toți președinții au fost chemați la partid și obligați să demisioneze.

După ce toți au acceptat demisiile, cu excepția Ancăi Boagiu de la Sectorul 2, aceștia au cerut și demisia secretarului general Ilie Bolojan. Ei bine, seara, la ședința conducerii PNL, magia și-a făcut simțită prezența și aceștia și-au retras cererea de demisie a lui Bolojan, în schimb secretarul general primind un vot de încredere. La final, inclusiv Anca Boagiu a accepta oferta conducerii și a demsionat de la Sectorul 2.

Explicația liderilor de la sectoare, pentru refuzul demisiei este justificabilă. Mulți dintre candidații din București au fost parașutați de la centru, iar acum, după dezastrul din București, tot conducerea centrală le cere acestora să își dea demsiile. Liderii de filiale au lucrat cu materialul clientului, iar la final clientul a fost nemulțumit și i-a dat afară.

Tot înainte de ședință, mai mulți liberali au mârâit la Vasile Blaga și Alina Gorghiu, clamând nevoia de reconstrucție a PNL. Când s-au văzut în forul de conducere care putea cere Congres, acest cuvânt a devenit interzis în vocabularul liderilor PNL.

Pentru că există mai multe grupări care râvnesc la funcția de lider al PNL București, liberalii au renunțat și la ideea de a înscăuna noii lideri de la Capitală, totul pentru a nu stârni un nou scandal.

Surse liberale susțin că de fapt totul a fost jucat pentru Alina Gorghiu și Vasile Blaga, cei care preferă să rezolve din probleme pe rând și nu toate odată, pentru a nu risca să creeze o masă critică în interiorul partidului, care să le ceară demisiile.

Aceleași surse susțin că organizația de București este o miză prea mare în acest moment și este disputată de vechiul PNL, dar și de vechiul PDL, iar Alina Gorghiu și Vasile Blaga se feresc să ia o decizie până nu vor avea un consens în taberele lor.

Nici excluderile nu mai sunt ce-au fost la PNL. Senatorul Cristian Bodea și deputatul Theodor Paleologu sunt propuși spre excludere, dar au scăpat la această ședință BPN, tot din dorința conducerii de a pune batista pe țambal. Ei vor fi chemați la o viitoare ședință BPN pentru a-și expune punctul de vedere și abia atunci se va lua decizia excluderii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.