Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a sesizat CCR pe hotărârea de numire a lui Florin Iordache - Se invocă inclusiv reputaţia fostului ministru/ DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache in parlament

Grupul PNL de la Camera Deputaţlor a depus la secretariatul Camerei sesizarea adresată Curţii Constituţionale cu privire la hotărârea de numire a lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Textul integral al sesizării poate fi citit AICI! (.pdf)

În sesizarea adresată CCR, liberalii invocă art. 9 alin. (2) din Legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ, care prevede că alegerea preşedintelui se facă cu o majoritate calificată în plenul comun al celor două camere ale Parlamentului. Argumentul liberalilor este însă invalidat chiar de Constituţie, după cum STIRIPESURSE.RO a relatat ieri. Deşi articolul de lege vine în contradicţie cu prevederile constituţionale, liberalii apelează la prezumţia de constituţionalitate.

Alte argumentele invocate de PNL se referă la faptul că Iordache nu ar îndeplini condiţia legală de bună reputaţie, pentru că a promovat OUG 13/2017, act normativ care a generat ample protestele. De asemenea, liberalii susţin că preşedintele Consiliului Legislativ nu poate fi membru al unui partid politic.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Votul a fost secret, cu buletine.

Au fost 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR, a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi „împotrivă”, iar fostul judecător al CCR Augustin Zegrean, propus de PNL, a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost votat George Edward Dircă, senator USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.