Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL a tras în Geoană

geoana

Parlamentarii independenti care sustin partidul lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie au fost lasati in ofsaid de catre presupusii lor aliati de la PNL.

Senatorul Valer Marian si deputatul Radu Popa au cerut sa faca parte din Comisia de Cod electoral si din Comisia de revizuire a Constitutiei, insa liberalii nu au fost de acord.

In sedinta de luni a conducerii reunite a Parlamentului, vicepresedintele PNL al Camerei Deputatilor, Dan Motreanu, nu a fost de acord ca cei doi sa aiba drept de vot in comisii.

Valer Marian dorea sa intre in comisia de revizuire a Constitutiei, iar Radu Popa - in comisia de Cod Electoral.

Paradoxal, seful Camerei, Valeriu Zgonea (PSD), s-a aratat mai dispus sa aplece urechea la solicitarile celor doi fosti PSD-isti care acum isi doresc sa cada Guvernul.

Extras din stenograma sedintei:

Domnul Valeriu Ştefan Zgonea:

Senatorii neafiliaţi, cu semnăturile deputaţilor neafiliaţi, ne roagă frumos: 1. să-l păstrăm pe domnul Neagu, care este postul PSD, la Comisia de cod electoral şi să-l mai punem şi pe domnul senator Valer Marian. Nu este de competenţa Biroului permanent reunit. Ponderea o stabilesc grupurile politice. Comitetul liderilor, o să vă dau pe săptămâna viitoare să luaţi această chestiune.

Domnul Mihai Neagu este pe postul PSD, stabiliţi dacă îl lăsaţi domnului senator Mihai Neagu sau puneţi pe altcineva, este treaba dumneavoastră şi să-mi daţi un punct de vedere cu privire la cererea domnului Valer Marian.

Comitetul liderilor, vă rog frumos să vă reuniţi până ne întâlnim data viitoare şi să ne spuneţi care este punctul dumneavoastră de vedere.

Domnul Dan-Ştefan Motreanu:

Eu aş avea o propunere, domnule preşedinte. Cred că putem rezolva această cerere aşa cum am rezolvat şi în momentul în care Grupul de neafiliaţi a cerut – şi noi avem prins în regulamentul nostru, al Camerei Deputaţilor. Trebuie un reprezentant pe lângă Comitetul liderilor, fără drept de vot.

Vă fac propunerea ca reprezentanţii grupului de neafiliaţi să participe la şedinţele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei şi Comisiei pentru elaborarea codului electoral, dar cu statut de invitat, fără drept de vot.

Domnul Valeriu Ştefan Zgonea:

Eu am avut o discuţie cu domnul Radu Popa şi i-am spus că în momentul în care grupul deputaţilor neafiliaţi îl nominalizează pe domnia sa, eu îl primesc la Comisia de cod electoral fără nici o problemă. Până la urmă, dânsul mi-a spus înainte de a face această hârtie.

Încă o dată vă spun, decizia Curţii Constituţionale se referă la Comitetul liderilor şi la Biroul permanent. Deci, dacă există un grup de deputaţi neafiliaţi foarte mare, atunci se poate introduce în Biroul permanent, şi Comitetul liderilor trebuie să invite liderul deputaţilor neafiliaţi dacă ei s-au constituit într-o structură, nu grup, repet nu grup, şi au un om care-i reprezintă. În acest moment, ei sunt sparţi în şapte fracţiuni; de exemplu, cei care sunt ai PMP-ului, dacă nu mă înşel, s-au dus de la neafiliaţi la Grupul Democrat şi Popular, nu? Domnul Burlacu este de faţă. Ceilalţi sunt în altă parte. Nu mai ştii care cum este. La un moment dat erau uniţi, la alt moment s-au despărţit.

Eu nu pot să iau decizia şi nici membrii Biroului permanent. Comitetul liderilor va lua această decizie şi ne va comunica în cel mai scurt timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.