Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Alba face scut în jurul penalilor din partid

facebook
justitie dosar penal

Un consilier local PNL din municipiul Sebeș și șef al sucursalei locale de distribuție a apei potabile a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Au trecut zile bune de când această știre a făcut înconjurul presei locale și naționale, fără ca PNL Alba să ia vreo decizie în ceea ce îl privește. Radu Șerbănescu a fost prins conducând mașina de serviciu cu o alcoolemie extrem de mare: 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analizele realizate ulterior la spital au arătat o alcoolemie de 2,88 grame alcool pur în sânge.

Consilierul local al PNL Sebeș a fost depistat băut la volan în 1 martie 2023, iar Judecătoria Sebeș a pronunțat în 27 decembrie 2023 o primă hotărâre în dosarul penal, fiind condamnat la pedeapsa de 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de 3 ani. De asemenea, instanța l-a obligat și la 60 de zile de muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Bisericii din cadrul Spitalului municipal Sebeș sau în cadrul Primăriei Sebeș.

Șefii PNL Alba nu au fost străini de această faptă din ziua în care ea s-a produs. Ion Dumitrel președintele PNL Alba și al Consiliului Județean Alba, dar și primarul PNL din Sebeș, Dorin Nistor, au decis să îl protejeze pe consilierul care a băut o bere și un litru de vin înainte de a se urca la volan, la fel ca în cazul altor PNL-iști din județ certați cu legea.

Radu Șerbănescu este nu doar consilier local și și șef al APA CTTA – Sucursala Sebeș. APA CTTA Alba este operatorul județean de furnizare a apei potabile și canalizării, care frecventează printre cele mai mari tarife din țară pentru aceste utilități. Prețul apei potabile și al canalizării, în județul Alba, este aproape dublu față de București, respectiv 7,56 lei/mc – apa potabilă și 7,86 lei/mc – apa uzată.

Ultima scumpire s-a produs de la 1 ianuarie 2024 tocmai pentru a plăti salariile imense ale șefilor instituției. Spre exemplu, directorul APA CTTA Alba, Ștefan Bardan, pus de PNL, are venituri anuale mai mari decât președintele României, Klaus Iohannis. Într-un an, Ștefan Bardan a obținut venituri totale de 210.649 de lei, reprezentând 17.554 de lei pe lună, în vreme ce Klaus Iohannis a câștigat 181.944 de lei, reprezentând 15.162 lei pe lună.

Creșterea tarifelor a fost decisă de conducerea județeană a APA CTTA Alba, instituție subordonată Consiliului Județean Alba, dar și de primarul din Sebeș, Dorin Nistor, în calitate de șef al Asociația de Dezvoltare Intercomunitară APA Alba.

PSD Alba a solicitat public PNL Alba să susțină oameni profesioniști și integri în funcții publice, dar și o reevaluare a aleșilor din partid, în vederea asigurării unui mediu politic curat. Totodată, PSD Alba a propus un plan de reorganizare a activității APA CTTA Alba astfel încât tarifele pentru populație la apă și canalizare să scadă și a semnalat că instituția are nevoie de o conducere profesionistă, nu de șefi locali condamnați penal!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.