Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL anunță că în 2020 va recupera timpul pierdut de oamenii lui Dragnea pentru modernizarea Armatei

PNL siglă

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, a trecut în revistă câteva dintre obiectivele guvernării PNL în domeniul Apărării, potrivit unui comunicat de presă: ”Ultimii trei ani de guvernare PSD au pus sub semnul instabilității domeniul apărării naționale, lipsa de predictibilitate afectând atât personalul militar, cât și industria de apărare. Programele de modernizare au fost politizate sau blocate. România este frontieră a NATO, iar degradarea mediului de securitate din Marea Neagră și din vecinătatea estică după criza din Ucraina, împreună cu diversificarea tipului de amenințări, ne obligă să luăm toate măsurile necesare pentru consolidarea capacității naționale de apărare.”

Citește și: Olguța Vasilescu a EXPLODAT: Domnul Klaus cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo, la reeducare

Deputatul PNL a trecut în revistă prioritățile următorului an:

”Este esențial să recuperăm întârzierile din domeniile prioritare de înzestrare și să clarificăm acordurile pentru dezvoltarea industriei de apărare. Și sunt convins că, în următorul an, Guvernul PNL va soluționa în ritm accelerat multe din blocajele generate de PSD. Inaugurarea capacității de producție și mentenanță a transportorului Piranha V de la Uzina Mecanică București este un prim semnal în această direcție, lucrurile intrând în sfârșit pe un făgaș normal și previzibil în privința transportoarelor pentru infanterie. Așteptăm ca în prima parte a anului 2020 să avem o soluție clară pentru corvete, având în vedere faptul că Marea Neagră reprezintă prioritatea centrală pentru securitatea României astăzi. Derularea procesului de achiziție pentru rachetele de coastă, care va continua în 2020, se încadrează în aceeași direcție, ca și dezvoltarea capabilităților de tip UAV, care a fost enunțată în Programul de Guvernare. O decizie strategică importantă va trebui asumată în privința elicopterelor militare, unde există mai multe direcții de dezvoltare care implică și asigurarea unor capacități locale de producție. În paralel cu modernizarea echipamentelor de luptă, va trebui să aducem clarificări și îmbunătățiri în privința drepturilor militarilor, cu precădere a veteranilor din teatrele de operații.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.