Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL anunţă 'războiul': 'Comisia lui Iordache începe legalizarea hoţiei!'

pnl.ro
pnl sigla

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan critică modificările care ar urma să fie aduse Codurilor penale, acuzând că acestea sunt cerute de "mafia PSD". 

"Comisia lui Iordache începe legalizarea hoţiei! Toate semnalele arată că modificările Codului penal şi de procedură penală s-au scris în acelaşi birou în care a fost redactată şi OUG 13! La cât de aberante sunt, majoritatea propunerilor de modificări la Codul penal nici nu ar fi trebuit să fie înaintate Parlamentului. Modificările sunt cerute de mafia PSD, ele nu au nicio legătură cu oamenii cinstiţi", a scris Turcan pe Facebook. 

În susţinerea acuzaţiilor sale, Turcan dă câteva exemple. 

"Se redefineşte mărturia mincinoasă. Astfel, se doreşte să nu se considere infracţiune refuzul de a face declaraţii prin care persoana se autoincriminează şi nici simpla divergenţă de mărturii într-un proces; se propune abrogarea infracţiunii de neglijenţă în serviciu şi redefinirea abuzului în serviciu; se redefineşte grupul infracţional organizat. Pe scurt, pentru a fi grup infracţional organizat este nevoie ca fiecare membru să aibă un rol prestabilit şi grupul să nu fie "ocazional", pentru o "comitere imediată"; toate datele şi dovezile, interceptările şi înregistrările care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării nu pot fi folosite în dosar şi trebuie distruse în termen de 30 de zile - adică autorităţile statului care vor descoperi întâmplător şi alte infracţiuni vor fi puse în situaţia de a fi complici la anumite fapte. Aceste propuneri arată o guvernare disperată, cu o agendă infracţională. Românii ştiu ce vor: o ţară proeuropeană, unde legea să fie aceeaşi pentru toţi. Ruptura dintre guvernarea PSD-ALDE şi români este definitivă şi ea trebuie să atragă sfârşitul acestui experiment nociv pentru Romania!", arată Raluca Turcan. 

Comisia specială parlamentară pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei începe miercuri dezbaterile generale asupra modificărilor Codurilor penale. 

Potrivit ordinii de zi a lucărilor comisiei, miercuri, începând cu ora 12,00, vor avea loc dezbaterile generale asupra iniţiativelor legislative de modificare a Legii 286/2009 privind Codul penal, Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală şi Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.