Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, apel la Avocatul Poporului referitor la OUG ANCOM

facebook.com/pg/RalucaTurcan
Raluca Turcan

PNL cere Avocatului Poporului să conteste ordonanţa de urgenţă privind schimbarea modalităţii de desemnare a conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, susţinând că actul normativ a fost adoptat cu încălcarea legii. 

"Prima decizie este legată de o solicitare oficială pe care o facem Avocatului Poporului de a contesta ordonanţa cu privire la schimbarea modalităţii de desemnare a conducerii ANCOM. Această OUG privind ANCOM a fost adoptată prin încălcarea legii. Vorbim despre o ordonanţă care încearcă să acapareze o piaţă de 4 miliarde de euro şi care, din nefericire, a fost adoptată în acelaşi stil cu care PSD ne-a obişnuit până acum - netransparent, abuziv şi ilegal. (...) În concluzie, PNL solicită Avocatului Poporului să se autosesizeze cu privire la această OUG, să urmărească respectarea legii şi a Constituţiei", a anunţat, luni, liderul PNL, Raluca Turcan, după şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, informează agerpres.ro.

Procurorul general şi-a pierdut răbdarea: Solicitare de URGENŢĂ pentru Parlament


Ea a subliniat că Guvernul a aprobat ordonanţa fără avizul Consiliului Legislativ. 

"Obligaţia de a avea avizul Consiliului Legislativ este prevăzută în Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă şi legea 73/1993 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ", a precizat Turcan. 

Liderul PNL a arătat că Avocatul Poporului va fi anunţat în legătură cu solicitarea PNL. 

"Îl vom anunţa. (...) Eu sper că domnul Ciorbea şi-a învăţat lecţia reacţiei prompte, instituţionale şi în avantajul cetăţenilor României. În momentul în care un Guvern dă o OUG care încalcă legea sau care are suspiciuni foarte grave de încălcare a Constituţiei, atunci Avocatul Poporului trebuie să fie primul care reacţionează la un astfel de derapaj", a conchis Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.