Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general şi-a pierdut răbdarea: Solicitare de URGENŢĂ pentru Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a trimis o scrisoare Camerei Deputaţilor, prin care solicită urgentarea votului pe solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru Eugen Bejinariu. Solicitarea se află în parlament din noiembrie 2016, însă nici până azi nu a fost supusă votului în plen.

Fost secretar general al Guvernului Năstase este suspectat de DNA de abuz în serviciu în Dosarul Microsoft 2, dosar disjuns din cel în care Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae și Gheorghe Ştefan au fost condamnați la închisoare cu executare.

Vezi şi: Acuzații BOMBĂ: General SRI, omul de legătură între instanțe și SRI. Magistrați, șantajați

Vezi şi: Monica Macovei a luat FOC după acuzațiile lui Andronic: 'Minciuni'

Pe 22 noiembrie 2016, Ministerul Public solicita Camerei Deputaţilor să "formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Bejinariu Eugen, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit". Pe 28 noiembrie 2016, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil pe cererea DNA, însă votul în plen nu a mai avut loc, chiar dacă s-a încercat de trei ori.

Ultima tentativă de a supune votului solicitarea DNA a fost pe 4 aprilie, însă plenul Camerei a retrimis la Comisia Juridică problema. Preşedintele Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea, declara că va solicita procurorului general lămuriri cu privire la valabilitatea cererii formulate de DNA în legislatura trecură.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.