Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL aruncă BOMBA: 'Viorel Ştefan va fi remaniat pentru că nu ar susţine această lege'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorel Ștefan

Deputatul PNL Laurenţiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei de buget-finanţe, cere audierea în comisiile reunite de specialitate a ministrului Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, pentru a preciza dacă legea salarizării unitare este sustenabilă. 

"Comisia Europeană a confirmat ceea ce PNL spune constant despre legea salarizării unitare formulată 'pe genunchi' de PSD şi de Guvernul Grindeanu: deficitul bugetar va creşte semnificativ din cauza reducerilor de taxe şi a cheltuielilor publice ridicate, iar legea salarizării va genera un risc semnificativ pentru estimările fiscale. Se pare că inclusiv PSD şi Liviu Dragnea ştiu acest lucru, din moment ce au venit cu măsurile cinice şi disperate care presupun plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor sau supraimpozitarea veniturilor realizate din activităţi part-time, potrivit Programului de Convergenţă", declară Leoreanu, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

România, sub ape: Anunțul de ultimă oră făcut de ministrul Carmen Dan

Potrivit acestuia, PSD şi Liviu Dragnea vor să adopte legea salarizării "pe repede înainte", până la finalul actualei sesiuni parlamentare.

Gigi Becali vrea să spună TOT despre condamnarea lui Năstase în instanță: Nu mi-e frică


"De aceea, propunerea mea este aceea de a-l invita pe ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe, pentru a explica nu doar Parlamentului, dar întregii opinii publice cum are de gând să aplice legea salarizării unitare într-un mod responsabil. Nu are sens să aprobăm o lege a salarizării unitare, care să satisfacă orgoliul lui Liviu Dragnea timp de câteva luni, pentru ca apoi generaţii întregi să plătească cu tăieri salariale şi creşteri de taxe şi impozite", spune Leoreanu. 

Totodată, deputatul liberal arată că există informaţii conform cărora Viorel Ştefan va fi remaniat pentru că nu ar susţine această lege. 

"Până acum, singurii care au comunicat pe tema legii salarizării unitare sunt Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu şi, timid, premierul Sorin Grindeanu. Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a fost deosebit de tăcut pe acest subiect. Mai mult, potrivit unor informaţii din spaţiul public, Viorel Ştefan urmează să fie remaniat inclusiv pentru că şi-ar fi exprimat dezacordul asupra acestei legi. De aceea, consider că se impune să îl chemăm pe domnul Viorel Ştefan în Comisiile reunite de buget-finanţe şi să ne spună, personal, dacă are încredere că legea salarizării unitare, în forma sa actuală, nu va băga România în colaps", mai afirmă Leoreanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.