Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, atac dur la adresa Puterii: 'PSD şi aliații fug de adevărul istoric'

scandal

Marți, 6 februarie 2018, la Camera Deputaților, alături de colegii din PNL și din partidele de opoziție am asistat uluit la respingerea la foc automat, concomitent în comisia de apărare unde s-a dat un raport de fond nefavorabil cât și în comisia de administrație unde s-a dat aviz negativ, a legii cu privire la comemorarea rezistenței armate anticomuniste din România.

Maiîntâi nu înțeleg de ce o propunere legislativă vizând o reparație morală a nedreptăților trecutului se respinge cu o grabă cel puțin suspectă.

Apoi, ceea ce iarăși este bizar, legea partizanilor anticomuniști, al cărui raport de fond ar fi fost firesc a fi rezervat comisiei juridice precum s-a întâmplat și la Senat, a fost repartizată pentru raport final la comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților. Ce ne spune acest lucru? Oare cei din conducerea PSD se temeau că legea ar putea trece și a fost repartizată cu “dedicație”ori,șimaigrav de atât, pentrucei din coaliția de la guvernare, partizanii din munți au rămas “bandiții” din propaganda comunistă care întinau “nobilele idealuri ale marxism-leninismului” apărat de armata sovietică, brigăzile NKVD șide trupele de securitate care acționau pe teritoriul României?

Faptul că guvernul României și coaliția majoritară doresc să fie respinsă legea recunoștinței față de partizanii anticomuniști este dovada clară a faptului că în România se refuză o adevarată împăcare cu trecutul totalitar iar condamnarea regimului communist a rămas doar pe hârtie.

Noi, PNL, am depus această propunere legislativă cu gândul la demnitatea națională a poporului român, la reparația morală a victimelor comunismului și la respectul internațional cuvenit României.

La fel precum cehoslovacii au avut dezidența intelectuală și Charta 77, la felprecumungurii au făcut revoluția maghiară din 1956 iar polonezii s-au evidențiat prin mișcarea muncitorească de rezistențasindicalistă care a dat naștere fenomenului “Solidaritatea”, la fel, în același context al rezistenței anticomuniste,România a fost nașterea unui fenomen unic î nspațiul Europei de dincoace de“ Cortina de fier”: rezistențaarmatăanticomunistă.

Astăzi, prin aceste mișcări politice bizare, PSD și sateliții săi ne dovedesc un singur lucru: negarea realității că în România pentru aproape 20 de ani a existat o rezistență armată cu caracter anticomunist.Un gest politic al cărui rezultat indirect este simpatia pentru regimul de ocupație sovietică dintre anii 1944-1958, factoruldecisiv al impuneriiregimuluitotalitarcomunistînRomânia.

Legea comemorării partizanilor din munți va merge cu raport de respingere la dezbaterea din plen; indiferent de rezultatul votului, ne vom bate pentru onoarea eroilor noștri! Parlamentul Românieinu se încheieniciastăzișinicimâineșisuntconvinscă,peste nu multtimp,vomaveaaceastălegeadoptată de Camera Deputaților", se anunţă într-un counicat de presă al liberalului Daniel Gheorghe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.