Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, atac dur la Dragnea: Deblocați legea vaccinării! Sunteți autorul moral al prelungirii epidemiei de rujeolă

orban raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui PSD Liviu Dragnea, în care i-a solicitat să deblocheze legea vaccinării, blocată în comisiile din Parlament de aproape un an:

Imagini TULBURĂTOARE Un interlop din Oradea și-a transmis MOARTEA în direct, pe o autostradă din Anglia (video)

“România se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa: numărul total al îmbolnăvirilor ajunge la 15.379, dintre care 59 de decese. Majoritatea cazurilor mortale sunt copii mai mici de un an, nevaccinați. În ciuda acestui bilanț dramatic, care pare departe de a ajunge la final, proiectul legii vaccinării este blocat în Parlament, la comisiile din Camera Deputaților, de mai bine de 10 luni, deși a intrat în procedură parlamentară de 1 an de zile și a fost adoptat de Senat în octombrie 2017. Coaliția majoritară pe care o conduceți blochează intenționat proiectul legii vaccinării, considerând că sănătatea copiilor nu reprezintă un subiect la fel de important precum amnistia și grațierea.

Potrivit celor mai recente date, rata de acoperire vaccinală este, în România, la 81%, mult sub cea de 95% recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Proiectul de lege aflat în procedură parlamentară și care poate fi adoptat, în forma actuală, în câteva zile, conține o serie de prevederi care ar soluționa această problemă, printre care obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile menționate în Calendarul național de vaccinare și obligativitatea ca părinții să se informeze în privința vaccinurilor și, în caz contrar, să primească amendă.

Citește și: Traian Băsescu, declarație - spectacol în Parlament pe tema exploatării gazelor din Marea Neagră

După ce ați fost condamnat, în primă instanță, pentru utilizarea banilor unor copii vulnerabili din Teleorman, acum sunteți autorul moral al prelungirii actualei epidemii de rujeolă, majoritatea cazurilor mortale fiind copii mai mici de un an, nevaccinați. În plus, sunteți un consecvent promotor de informații false, doar zilele trecute vorbeați cu nonșalanță despre legalizarea căsătoriei cu animale, situație care nu s-a petrecut nicăieri, semn că nu aveți capacitatea de a distinge între o informație falsă și una reală. Probabil pe astfel de informații false vă bazați și pornirile anti-vaccin.

Vă solicit să deblocați de urgență proiectul de lege privind vaccinarea. Majoritatea pe care o aveți în Parlament vă permite să faceți acest lucru și ați dovedit că, atunci când există voință politică, parlamentarii PSD-ALDE pot adopta modificări la Codul Penal în timp record, de exemplu, doar în câteva zile”, a spus Ovidiu Raețchi într-o scrisoare deschisă adresată lui Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.