Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, atac dur la guvern: Nu a tras nici măcar 1 euro din Inițiativa europeană privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor

Jurnalul.ro
Mara Mareş

Președintele TNL, Mara Mareș, a lansat un atac dur la adresa guvernului Dragnea-Dăncilă, arătând că nu a atras niciun euro din programul desfășurat la nivel european, intitulat Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor:

“Guvernul Dragnea-Dăncilă dovedește zilnic că nu este capabil să atragă fonduri europene pentru construcția de autostrăzi sau spitale regionale și nici pentru programele de ocupare pentru tineri. În continuare, deși ne apropiem de finalul exercițiului financiar 2014-2020, niciun guvern PSD-Dragnea nu a atras vreun euro din programul european Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, în condițiile în care ne-au fost puse la dispoziție fonduri europene în valoare de peste 300 de milioane de euro. Situația este cu atât mai dezastruoasă și rușinoasă pentru țara noastră, dacă ne comparăm cu alte state, care ne dau lecții la acest capitol. De exemplu, Bulgaria a contractat fonduri europene în valoare de 64 de milioane de euro din programul european Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, Croatia - 36 de milioane de euro, iar Ungaria - 87 de milioane de euro. Fondurile au fost utilizate pentru programe destinate tinerilor care se confruntă cu mai multe bariere în calea intrării pe piața muncii (cum ar fi excluziunea socială, handicapul sau discriminarea), programe de tipul “a doua șansă” destinate tinerilor care au abandonat școala sau cursuri de pregătire profesională adaptate la realitățile locale.

Lipsa de preocupare a actualului guvern pentru tânăra generație se vede și în șomajul ridicat în rândul tinerilor, dar și în rata semnificativă a migrației. Conform unor cifre Eurostat, în 2017, 19,3% din tinerii din România nu aveau un loc de muncă sau nu urmau niciun program educațional și de formare, țara noastră fiind depășită la acest capitol negativ doar de alte 4 state din Uniunea Europeană. Iar potrivit unor date recente furnizate de Institutul Național de Statistică, peste 300.000 de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani au plecat în străinătate în ultimii 3 ani, numărul acestora crescând de la un an la altul. PSD și ALDE își amintesc de tineri doar la ocazii speciale precum Ziua Tineretului, deschiderile de an școlar și universitar sau atunci când scriu un capitol dedicat lor în programul de guvernare, pe care oricum nu au de gând să-l implementeze. Lipsa locurilor de muncă este principalul motiv pentru care preferă să plece din țară, iar guvernarea Dragnea-Dăncilă nu este capabilă nici măcar să atragă fondurile gratis puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru a rezolva problema șomajului în rândul tinerilor. În lipsa accesării acestor bani şi a unor programe funcționale și eficiente, care să rezolve principalele probleme ale tinerilor, tânăra generaţie părăsește România!”, a spus Mara Mareș, potrivit unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.