Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, atac la adresa lui Grindeanu: Joacă, fără prea mult talent, rolul premierului puternic

pnl.ro
pnl sigla

Senatorul PNL Carmen Hărău devoalează ceea ce stă de fapt în spatele amânării adoptării de către Guvern a unui termen ferm în privinţa intrării României în zona monetară unică: „De ceva vreme, domnul Grindeanu joacă, fără prea mult talent, rolul premierului puternic şi responsabil, încercând să păcălească populaţia că acţiunile Guvernului ar fi bine structurate şi orientate către obiective de creştere şi dezvoltare. Din păcate pentru domnia sa, nu toţi românii pot fi prostiţi atât de uşor, iar demagogia învăţată la şcoala de cadre a PSD, chiar dacă este mai rafinată decât în trecut, nu mai este la fel de eficientă ca în vremea mentorilor săi.

Tăriceanu și-a făcut cunoscut mesajul în Europa: ce i-a transmis lui Juncker

Zilele acestea, am observat că Guvernul României, condus de domnul Grindeanu a renunţat în totalitate să adopte o ţintă clară şi precisă pentru adoptarea monedei unice europene. În justificare, domnul Grindeanu spune că România va rediscuta acest obiectiv după ce, şi citez: „convergență monetară se face în paralel cu o dezvoltare echilibrată a regiunilor țării și cu o convergență a veniturilor cetățenilor români, astfel încât să fie comparabile cu cele din alte state membre ale Uniunii Europene”. Păi ce să înţelegem domnule prim-ministru Grindeanu, din această afirmaţie? Că nu vom avea parte de o convergenţă a veniturilor cetăţenilor? Adică de creşterile alea uriaşe de salarii şi de pensii promise de către doamna Vasilescu? Despre dezvoltarea echilibrată a regiunilor, ştim cu toţii că la ritmul de execuţie a investiţiilor publice din 2017, decalajele de dezvoltare nu au nici o şansă să fie atenuate, ci, dimpotrivă, unele regiuni se vor afunda şi mai tare în sărăcie şi subdezvoltare.

PLANUL lui Tudorel Toader pentru recuperarea prejudiciilor: 'O să vedeți'

Din păcate pentru România, neasumarea unei ţinte precise, a unui termen ferm pentru adoptarea euro, ne îndepărtează tot mai mult de acest obiectiv! Fără o ţintă, fără un angajament ferm, de fapt Guvernul Grindeanu se derobează de sarcina continuării unor reforme structurale, de care România are extrem de multă nevoie! Este tare păcat că Guvernul nu știe care sunt costurile rămânerii economiei româneşti în afara zonei euro. Ori nu vrea să le cunoască, ori nu este interesat să le ştie! La fel de trist este faptul că şi Banca Naţională a înmuiat tonul pe tema aderării la euro, deşi, până mai ieri, era o susţinătoare puternică.

De fapt, fără să-şi dea seama, domnul Grindeanu a spus un mare adevăr! Că sub guvernare domniei sale vom pierde şi ceea ce s-a câştigat în ultimii ani în planul convergenţei nominale, adică stabilitatea preţurilor, stabilitatea finanţelor publice cu privire la deficit bugetar şi datorie publică şi ieşirea din zona ratelor dobânzilor de bun simţ. Aşa se întâmplă, uneori, cu gura păcătosului...

Declaraţia domnului Grindeanu confirmă, în fapt, că PSD continuă să guverneze doar cu ochii la sondaje şi nu are un plan minimal de dezvoltare al României. Costurile acestui tip păgubos de guvernare le vom suporta cu toţii în viitorul foarte apropiat!” a mai adăugat Carmen Hărău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.