Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL atrage atenția PSD: 'Nici Comisia de la Veneția nu respinge modificarea legislației electorale. E un sistem falimentar'

antoneta ionita

Deputatul PNL, Antoneta Ioniță, a atras atenția PSD, într-un comunicat de presă, că angajarea răspunderii este un instrument justificat al Guvernului în fața unei majorități parlamentare ce nu mai corespunde voinței electoratului, adăugând că nici Comisia de la Veneția nu respinge aceste modificări pentru că ele sporesc reprezentativitatea primarului ales.

„Guvernul PNL a dovedit, până acum, că are curajul să își pună mandatul pe masă pentru îndeplinirea promisiunilor. Și de data aceasta, angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi este un demers absolut constituțional, iar în acest sens atacurile PSD sunt total nejustificate.

Atrag atenția PSD că nici Comisia de la Veneția nu respinge aceste modificări pentru că ele sporesc reprezentativitatea primarului ales. Prin urmare, aceste schimbări aduc un plus de democrație alegerilor locale din România.

Alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin este susținută de majoritatea românilor, iar PNL este decis să îndeplinească fără echivoc promisiunile făcute în campaniile electorale precedente”, a declarat Antoneta Ioniță, în comunicatul de presă.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu dă calculele politice peste cap: 'Localele organizate în paralel cu parlamentarele ar avantaja PSD'

Deputatul PNL a punctat că sistemul alegerii primarilor într-un singur tur este unul falimentar în România.

„Realitatea ne arată că 30% dintre primari au fost aleși cu votul a mai puțin de jumătate dintre cetățenii care s-au prezentat la urne. Dovada acestei realități este chiar primarul Capitalei Gabriela Firea, care a ajuns să conducă Bucureștiul, deși majoritatea bucureștenilor nu i-au acordat votul. Este o situație total nepotrivită ca cineva să conducă o comunitate fără a avea acceptul majorității electorilor. Această situație trebuie rezolvată urgent și nu mai poate suporta amânări.

Angajarea răspunderii este un instrument democratic al Guvernului minoritar PNL în fața unei majorități parlamentare care nu mai corespunde voinței electoratului, care la ultimele alegeri a dat un vot de blam PSD”, a conchis Antoneta Ioniță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.