Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL avertizează coaliția de guvernare: 'Revoluția fiscală' va ajunge pe masa CCR, dacă nu vor avea loc modificări în Parlament

PNL

Senatorul liberal Iancu Caracota a anunţat, vineri, faptul că PNL va ataca la CCR legile prin care sunt tăiate pensiile private şi are loc transferul contribuţiilor, în cazul în care aceste două acte normative nu vor fi modificate în Parlament.

„În actuala sesiune parlamentară PNL va avea o serie de iniţiative, printre care se vor afla şi două propuneri referitoare la OUG 79 privind transferul contribuţiilor şi OUG 82 privind reducerea contribuţiei la Pilonul II de pensii. Altfel spus, PNL va acţiona pe cale parlamentară pentru corectarea acestor acte normative, iar în cazul în care solicitările noastre nu vor fi acceptate, atunci cele două  acte normative vor fi atacate la Curtea Constituţională“, a afirmat Iancu Caracota, potrivit unui comunicat de presă remis „Adevărul“.

Descoperire explozivă în dosarul 'Microfonul': Cine sunt cei care au găsit dispozitivul în casa ministrului Carmen Dan

Caracota a vorbit şi de faptul că PNL a încercat să rezolve problema prin sesizarea Avocatului Poporului, care la rândul său ar fi trebuit să sesizeze CCR. „PNL a făcut, până în acest moment, demersurile necesare  pentru stoparea celor două Ordonanţe de Urgenţă, însă ele s-au lovit de refuzul lui Victor Ciorbea.  În acest sens, PNL a solicitat Avocatului Poporului atacarea acestor ordonanţe la CCR, oferind argumente juridice solide, dar Victor Ciorbea nu a dat nici un semn că va întreprinde vreun demers în acest sens“.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 79/2017  privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a produs deja efecte, salariile grefierilor scăzând deja cu aproximativ 500 de lei, iar alte categorii de angajaţi vor fi şi ele afectate în următoarea perioadă. „Pe termen lung, Ordonanţa de Urgenţă nr. 82/2017 privind Pilonul II de pensii va produce efecte mult mai grave dacă va rămâne în vigoare“, potrivit senatorului liberal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.