Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL baga SRI-ul in padure / DOCUMENT

padure lemne defrisari

PNL vrea sa modifice Legea Sigurantei Nationale astfel incat sa introduca defrisarile ilegale printre vulnerabilitatile reglementate de aceasta. Astfel, proiectul PNL va da atributii SRI-ului si MApN-ului in controlul defrisarilor ilegale, care potrivit acetora nu sunt impiedicate de noul Cod Silvic.

"Aceasta completare este in ideea introducerii ca vulnerabilitate a sigurantei nationale a tierilor ilegale, a defrisarilor pe suprafete mai mari de un hectar si de asemenea a taierilor de paduri de stricta protectie din zona constructiilor hidrotehnice, a lacurilor de acumulare, a captarilor de acumulare cu apa.

Aceasta modificare a Legii Sigurantei Nationale inseamna ca institutii ale statului cu responsabilitati in siguranta nationala - precum MAI, MApN, SRI, vor pute interveni alaturi de ministrul Mediului pentru realizarea controalelor si verificarilor in teren", a spus deputatul PNL Lucia Varga intr-o conferinta de presa.

"Speram ca PSD sa dovedeasca ca doreste stoparea defrisarilor si sa vina alaturi de PNL si sa voteze aceasta lege", a mai spus Lucia Varga, amintind ca un proiect similar a mai fost initiat de PNL, dar a primit raport negativ de la Guvern.

"Speram ca de data aceasta Guvernul sa voteze", a conchis fostul ministru al Apelor si Padurilor.

Modificarea Legii Sigurantei Nationale.pdf

Expunere de Motivepdf

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.