Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Brăila: 12.000 de locuri de muncă au fost salvate în judeţ datorită programului IMM Invest

FNGC
IMM invest FNGC

Preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a declarat, joi, că Programul IMM Invest, pus la dispoziţie de Guvernul României companiilor mici, mijlocii şi microîntreprinderilor, a salvat peste 12.000 de locuri de muncă din 895 de firme din judeţul Brăila.

"Măsura a fost luată în urma crizei sanitare din acest an şi s-a adresat firmelor româneşti, care au putut accesa credite pentru investiţii sau capital de lucru, cu garanţie de la stat şi dobânzi subvenţionate 100% de stat. Iniţial, programul a fost conceput până la finalul anului 2020, dar s-a extins posibilitatea de prelungire a acestor beneficii până în 2022. În contextul pandemiei COVID-19, firmele brăilene au accesat împrumuturi de peste 137 de milioane de euro pentru investiţii, iar alte 76 de milioane de euro, pentru a-şi putea desfăşura activitatea, sub formă de capital de lucru. Cei mai mulţi beneficiari au fost din zona microîntreprinderilor, 623 de firme brăilene apelând la acest ajutor", a afirmat Boboc, într-un comunicat de presă.

Cătălin Boboc a precizat că "mâna de ajutor" pe care guvernul PNL a dat-o economiei şi, implicit, locuitorilor Brăilei va avea efecte în economia locală, prin creşterea nivelului de trai.

Citește și: Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță!

"Dacă este să ne referim strict la cifre statistice, este îmbucurător că valoarea creditelor pentru investiţii, adică pentru dezvoltare, este dublă faţă de valoarea creditelor pentru capital de lucru. Asta înseamnă că antreprenorii brăileni au înţeles, chiar şi în aceste timpuri complicate, că au o oportunitate să se dezvolte şi au apelat la ea. Pentru că nu este puţin lucru să iei un credit garantat de stat şi tot statul să-ţi plătească şi dobânda. Este un semnal foarte bun că oamenii de afaceri din Brăila îşi doresc să investească, să-şi dezvolte afacerea şi nu se limitează doar la supravieţuirea companiei lor. Banii au fost utilizaţi nu doar pentru păstrarea locurilor de muncă, ci şi pentru dezvoltarea firmelor. Este un semnal foarte bun şi mă gândesc că, pe fondul investiţiilor pe care guvernul liberal va continua să le facă în infrastructura rutieră, în drumuri expres spre Galaţi, Tulcea şi Buzău, lucrurile încep să se mişte şi efectele se vor vedea cât de curând", a completat Cătălin Boboc.

La nivel naţional, de Programul IMM Invest au beneficiat peste 17.000 de IMM-uri şi microîntreprinderi, ale căror credite garantate de stat şi dobânzi subvenţionate depăşesc 19 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.