Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere conducerii CJ Iaşi asumarea eşecului programului Centenar

PNL

Consilierul judeţean ieşean Liviu Brătescu (PNL) i-a cerut, marţi, preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Maricel Popa (PSD), să îşi asume eşecul programului Centenar care ar fi trebuit să se desfăşoare la Iaşi. "La începutul lunii octombrie am atras atenţia asupra improvizaţiei de la ceea ce s-a numit program Centenar finanţat de Guvernul României din fondul de rezervă al Guvernului. (....) Cei 6 milioane de lei despre care a vorbit cu mult fast domnul Maricel Popa, din informaţiile noastre, s-au întors înapoi la bugetul României. Şi asta pentru că din acel buget nu a fost plătită, nu s-a organizat practic niciuna din cele 21 de acţiuni. Aş vrea să ştiu care sunt cele 10 monumente propuse de Consiliul Judeţean Iaşi pentru finanţare în anul Centenar. Nu am primit niciun răspuns până acum", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul liberal Liviu Brătescu, care este istoric anunţă Agerpres.

El a adăugat că unele din acţiunile incluse de Consiliul Judeţean pe lista de manifestări pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire "erau nepotrivite pentru ceea ce trebuia să se întâmple la Iaşi în anul 2017".

"La Iaşi Consiliul Judeţean ar fi trebuit să fi organizat acţiuni de comemorare a anului 1917. Pentru Iaşi anul 1917 este un an tragic. Suntem în situaţia în care nici nu ştim dacă să ne bucurăm sau să plângem. Nu ştim dacă să ne bucurăm pentru că nu au fost organizate acele acţiuni precum Balul Centenarului, focuri de artificii prin care s-ar fi întinat memoria celor care au murit în 1917 la Iaşi, dar şi pe linia frontului Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz. Nu-mi dau seama dacă ar trebui să ne bucurăm dacă acţiunile acelea care ar fi însemnat o întinare a memoriei înaintaşilor nu s-au mai făcut sau să plângem pentru faptul că nu a fost în stare Consiliul Judeţean să marcheze corespunzător împlinirea a 100 de ani de la momentul în care Iaşul a fost capitală de război", a declarat Liviu Brătescu.

Totodată, în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Cultură a PNL, Brătescu afirmă că evenimentul de la Iaşi "este o desfăşurare în oglindă a modului în care PSD a înţeles să pregătească anul Centenar" la nivel naţional. "Ministerul Culturii a anunţat că pe 26 noiembrie într-un spectacol grandios la Teatrul Naţional din Bucureşti va anunţa programul Centenar, adică ce evenimente vor fi organizate la nivelul întregii ţări, şi cu ce alocare bugetară. Am aşteptat cu aceeaşi emoţie, ca şi programul Centenar de la domnul Popa, să văd care vor fi evenimentele finanţate pentru Iaşi. (...) Spectacolul grandios organizat la Bucureşti, la Teatrul Naţional, care s-a încheiat cu un foc de artificii în timp ce în Piaţă erau demonstranţi, un spectacol al cărui cost general nu îl cunoaştem încă deşi ar trebui să fie o informaţie publică (...), dar programul nu a mai fost anunţat. (...) Practic, nici la ora aceasta nu ştim ce evenimente vor avea loc cu finanţare de la Guvern pentru anul viitor", a mai declarat Liviu Brătescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.