Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere demisia procurorului general al României

tiberiu nitu

Liberalii îi cer demisia procurorului general al României, Tiberiu Niţu, după ce Parchetul General au dispus neînceperea urmăririi penale într-o cauză în care trei instanţe au decis că Ponta se face vinovat de exces de putere, pentru că nu a organizat la timp alegeri parţiale.

"Deși există trei decizii a trei instanţe din România: Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat, procurorii de la Parchetul General, condus de Tiberiu Niţu, au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Viorel Ponta, împotriva căruia, în numele PNL Cluj, am depus, la începutul anului, o plângere penală pentru abuz în serviciu", spune Mihai Seplecan, preşedintele CJ Cluj, copreşedinte executiv PNL Cluj.

Vezi şi: Procurorii lui Nitu il scapa pe Ponta de un dosar penal cu greutate

După respingerea primei plângeri penale, considerând că decizia favorabilă a Curții de Apel Cluj dovedește și abuzul procurorului de caz, PNL a contestat-o la Parchetul General, în data de 21 mai 2015, atenționând că procurorul de caz nu poate înfrânge o decizie a unui judecător. Din momentul depunerii contestației, procurorul șef de secție avea 20 zile la dispoziție să răspundă, fapt care nu s-a întâmplat. Din moment ce procurorul șef nu a răspuns în termenul legal, conform prevederilor legii, PNL a contestat ordonanța de clasare direct la judecătorul de cameră preliminară din cadrul ÎCCJ. Cu toate acestea, procurorul șef de secție a emis o ordonanță de respingere a plângerii inițiale, în data de 23 iulie 2015, în contextul în care ultima zi în care putea să o respingă în termenul legal era data de 11 iunie 2015.

"Din punctul meu de vedere, cu o întârziere de 45 de zile, procurorul pus de către Tiberiu Nițu să scoată castanele din foc pentru premierul urmărit penal Victor Viorel Ponta produce un abuz în fața legii. Cred că este momentul ca Tiberiu Nițu să părăsească funcția în care a fost numit din moment ce ține să o trateze ca pe o sinecură politică din care trebuie să-și mulțumească binefăcătorul", mai spune Mihai Seplecan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.