Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL contestă constituirea Consiliului Județean Sălaj

PNL

Filiala judeţeană Sălaj a PNL a înaintat Consiliului Judeţean (CJ) o plângere prealabilă prin care solicită revocarea tuturor hotărârilor adoptate în cadrul şedinţei de constituire a forului administrativ, din luna iunie, respectiv a hotărârilor privind validarea mandatelor consilierilor, a constituirii consiliului şi a alegerii preşedintelui şi vicepreşedinţilor instituţiei. 

Solicitarea este motivată de faptul că, după ce la prima şedinţă convocată de prefectul Marin Niţu după alegerile locale, în 22 iunie, nu s-a asigurat prezenţa a două treimi din consilieri, o a doua şedinţă a fost convocată după doar două zile, pentru 24 iunie, nerespectându-se termenul legal de trei zile.

PNL îi dă o lovitură lui Băsescu: îi fură un deputat


"Desfăşurarea şedinţei de constituire cu o zi mai devreme decât termenul prevăzut expres în art. 30 din Legea 215/ 2001, republicată, constituie un viciu de natură să atragă anularea hotărârilor adoptate în această şedinţă, fiind încălcate prevederile imperative ale legii", se arată în plângerea PNL Sălaj, prezentată în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de miercuri, scrie agerpres.ro

Liberalii subliniază faptul că, dacă nu se vor revoca hotărârile adoptate în prima şedinţă, partidul se va adresa instanţei de contencios administrativ.

Magistrații, ATAC la Raluca Prună: Artizana celui mai odios atentat la statul de drept


Secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, a explicat însă în cadrul şedinţei că, în opinia sa, hotărârile nu mai pot fi revocate. 

"În dreptul administrativ, principiul revocabilităţii actelor administrative există, numai că există o condiţie 'sine qua non' ('fără de care nimic' - n.r) ca acesta să opereze şi anume ca actele administrative să nu fi intrat în circuitul civil. Ori aceste hotărâri cu toate au intrat în circuitul civil, de vreme ce în urma constituirii Consiliului acesta a început să funcţioneze, au fost semnate acte juridice, acte administrative ş.a.m.d. Cu privire la acest aspect, în opinia mea, o revocare nu este posibilă", a conchis sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.