Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL continuă atacul la premier: Nu negociem aplicarea legii cu el

sigla noua pnl

Liberalii nu acceptă nici un fel de negociere cu premierul Victor Ponta în privinţa organizării alegerilor parţiale locale şi parlamentare.

"Partidul Național Liberal îi reamintește primului ministru Victor Ponta că în acest moment nu își îndeplinește obligațiile legale în funcția pe care o deține. Democrația nu este opțională și nu este nici subiect de trocuri sau negocieri politice. Alegerile pentru locurile vacante de la toate nivelurile administrației locale și Parlamentului trebuie organizate conform legilor în vigoare, fără obiecții și amânări. Nu putem accepta o democrație de „interimate-permanente” așa cum ne propun PSD și Victor Ponta.

Primul ministru a depășit termenele legale. Nici o dezbatere politică nu le poate face pe acestea orientative. Victor Ponta continuă același stil de a guverna relativizând legile și aplicarea lor.", susţine deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL într-un comunicat remis stiripesurse.ro

Cât despre legislaţia electorală viitoate liberalii se arată dispuşi să discute serios în cadrul parlamentar:

"Partidul Național Liberal susține activ în toată această perioadă reforma legilor electorale și a făcut propuneri concrete și solide în cadrul Comisiei de specialitate. Lucrăm împreună cu partidele parlamentare la îmbunătățirea cadrului electoral care va putea fi utilizat, conform Constituției, de la alegerile locale din 2016. Aceasta nu permite însă ca aplicarea actualelor legi, oricare ar fi ele, să fie făcută după bunul plac și după interesele mici ale unui partid.

PNL a solicitat public un calendar ferm pentru Comisia de Cod electoral astfel ca legile să fie aprobate la timp și să poată fi aplicate de la alegerile locale din 2016. Cerem PSD și celorlalte partide parlamentare să își asume ferm că îl vor respecta, pentru a nu depăși termenul de 12 luni anterior alegerilor din 2016, după care legea s-ar amâna încă 4 ani.", a mai spus oficialul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.