Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL continuă campania de racolări: Liberalii negociază cu un deputat trecut prin cinci partide (surse)

traseism

După deputatul Alexandru Andrei (PSD), liberalii îşi continuă campania de racolări din tabăra puterii cu un deputat ALDE trecut prin cinci partide. Surse politice au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că PNL negociază cu deputatul Adrian Mocanu, iar mutarea urmează să fie anunţată în curând.

Echipa de negociatori a PNL, condusă de deputatul Florin Roman, încearcă în această perioadă să pună umărul la conturarea unei majorităţi anti-PSD în Parlament, în vederea votului pe viitoarea moţiune de cenzură. În mod previzibil, primele încercări se fac la parlamentarii care au un "istoric" în domeniul traseismului politic.

Deputatul de Buzău Adrian Mocanu ar urma să-şi anunţe în scurt timp trecerea la PNL, potrivit surselor politice. Acesta a fost, pe rând, membru PSD, PSRo, UNPR, PMP şi ALDE. A fost ales de două ori în Parlament din partea PSD (2008 şi 2012) şi o dată din partea PMP (2016). Acesta este fiul lui Vasile Mocanu, fost președinte al Consiliului Județean Buzău.

Deocamdată, Coaliţia PSD-ALDE o majoritate confortabilă în Parlament, cu 240 de mandate din totalul de 465. Pentru a putea trece moţiunea de cenzură. opoziţia ar avea nevoie de voturile UDMR, Pro România şi ale Minorităţilor, la care să se adauge şi cel puţin 8 voturi de la PSD sau ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.