Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Dacă bugetul pe 2015 e declarat neconstituţional, majorările promise nu sunt viciate

Andreea PAUL (3)

Majorarea salariului minim sau a pensiilor ţine exclusiv de voinţa Guvernului şi de cunoaşterea legii, în cazul în care bugetul pe 2015 e declarat neconstituţional, spune prim-vicepreşedintele noului PNL, Andreea Paul. CC discută luni sesizarea liberalilor.

Andreea Paul precizează, la RFI,  că "legea finanţelor publice specifică clar la articolul 37 modul în care se alocă banii pentru anul viitor, în cazul în care bugetul nu intră în vigoare la 1 ianuarie. Acel articol spune aşa: se cheltuie în fiecare lună a 12-a parte din cheltuielile efectuate în anul anterior, adică în 2014; pentru cheltuieli justificate, se pot face cereri la Ministerul Finanţelor, pentru a accepta majorarea cheltuielilor bugetare şi aici e vorba explicit de creşterea salariului minim sau de majorarea pensiilor sau a celorlalte măsuri de asistenţă socială, care sunt prevăzute în acte normative deja adoptate, deja publicate în Monitorul Oficial aşadar în vigoare".
Prim-vicepreşedintele PNL spune că "dacă legea bugetului de stat este declarată neconstituţională, nu este în nici un fel viciată aplicarea acestor măsuri de creştere a salariului minim, de majorare a pensiilor, de acordare a creşterilor promise. Din contră, ţine exclusiv de voinţa Guvernului şi desigur de cunoaşterea legii".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.