Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Dacian Cioloş ar fi o soluţie bună de premier

European Commissioner in charge of Agriculture Ciolos gestures during a news conference at the EC's Headquarters in Brussels

Liviu Voinea nu este un "tehnocrat curat", spune deputatul Mircea Toader, secretar executiv al PNL, care a declarat în schimb că o soluție bună ar fi varianta Dacian Cioloş-premier.

Întrebat, la RFI, dacă l-ar susţine pe fostul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, pentru funcţia de premier, Mircea Toader a răspuns: "Din punctul meu de vedere personal, da. Dacă considerăm că totuşi, Cioloş este o personalitate cunoscută atât la nivel european, a fost şi ministru, deci cunoaşte atât problemele specifice României, cât şi cele europene şi în condiţia în care noi avem nevoie în continuare de un sprijin european, cred că este o soluţie bună, mai ales pentru pregătirea accesării fondurilor din exerciţiul financiar următor".

Totodată, Toader a precizat că  varianta Cătălin Predoiu rămâne pentru atunci ”când se finalizează într-o formă sau alta alegerile pentru un nou Parlament şi în condiţiile respective, candidatul nostru şi primul-ministru va fi Cătălin Predoiu. Într-o perioadă de tranziţie, cred că nu este nici bine şi nici corect să utilizăm numele lui Cătălin Predoiu".

Pe de altă parte, Mircea Toader critică propunerea de premier a PSD, viceguvernatorul Băncii Naţionale, Liviu Voinea: "Viceguvernator este de o perioadă scurtă de timp, el a fost ministru al Bugetului, deci a făcut parte din Guvernul Ponta, nu putem să spunem că este tehnocrat curat, ci este un specialist, care într-o formă sau alta a activat politic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.