Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

L-a agățat PNL pe Dragnea? (Opinie)

liviu dragnea

De ce Gorghiu și Blaga nu-l toacă pe Dragnea pentru condamnarea sa, ba mai mult, ‘uita’ de fiecare data sa mentioneze acest ‘detaliu’? Cum se face ca Dragnea si PNL anunta ca vor mari proiecte de tara si se anunta reciproc ca vor dialog? Dragnea e 'cel mai rational' PSD-ist pentru Alina Gorghiu. PNL si Dragnea vorbesc de alegerile anticipate. E totul întâmplător?

Dupa ce Liviu Dragnea a fost ales sa conduca interimar PSD-ul, Alinei Gorghiu i s-a parut grav ca Ion Iliescu l-a sprijinit pe Dragnea, nu ca PSD a ales un condamnat in prima instanta (recursul se judeca la 28 septembrie, n.red.).

De altfel, niciun comunicat al dnei Gorghiu, al dlui Blaga, sau al liderilor PNL nu spune ca PSD are un presedinte condamnat.

Interesanta comunicarea PNL.

Daca cineva n-ar fi la curent cu situatia din Romania si ar citi doar luarile de pozitie recente ale PNL, n-ar avea habar ca Liviu Dragnea e condamnat. Gorghiu isi focalizeaza tirul pe demisia lui Ponta, ca e premier urmarit penal si face rau imaginii Romaniei. Dar nu spune ca principalul sau concurent electoral, PSD, principalul partid de guvernare, partidul care-l sprijina pe Ponta, are la varf un condamnat.

De ce sa nu spune PNL ca urmaritul penal este sustinut oficial de un condamnat?

Și ciudățenia continuă.

Ni se spune cu perdeluță, de catre Dragnea si PNL, ca intentioneaza sa colaboreze in ciuda lui Ponta.

PNL cere consultari cu toate partidele pe teme majore de tara. Dragnea nu dă cu flit PNL. Așa a înțeles și Alina Gorghiu. "'Înţeleg că domnul Dragnea a spus că este disponibil să facă această întâlnire cu PNL", a spus aceasta, in 28 iulie, intr-o emisiune la Antena 3.

Dragnea a deschis punțile de legatură cu Klaus Iohannis ridicand la fileu mingea regionalizarii si descentralizarii, a vorbit despre colaborarea intre "cele trei Palate", spune ca vrea un dialog "dincolo de dispute politice", vrea sa participe "cu toate partidele, inclusiv cu Presedintia" la realizarea "unor mari proiecte de tara".

Cum așa?

Ne spune tot PNL: „(...)Prim-miniștrii vin și pleacă, partidele trebuie să rămână responsabile și prudente (...)” (scrisoarea PNL catre partidele parlamentare, 27 iulie)

Păi și un partid 'responsabil' și "prudent" negociază cu un condamnat?

Cum se aventureaza PNL in asa ceva cand termenul lui Dragnea la ICCJ este pe 28 septembrie?

Poate PNL stie ceva ce nu stie publicul larg.

***Privind mai in urma, observam alte episoade care ridica semne legitime de intrebare.

Alina Gorghiu a declarat la TVR 1, in 29 iunie,ca "singurul lider politic din PSD care reușește să mai dea o direcție politică în PSD e domnul Dragnea" si desi nu are "o preferinta" pentru Dragnea "este totuși omul rațional din PSD".

In turneul pe care l-a facut in filialele PSD, Dragnea a spus ca nu stie ce va fi la toamna si a cerut partidului sa fie pregatit inclusiv pentru anticipate. Anticipate despre care PNL vorbeste de la inceputul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.