Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Efortul bugetar presupus de noul Cod Fiscal este nesustenabil

PNL îi cere premierului Ponta să trateze tema fiscalității cu responsabilitate și să nu arunce în aer stabilitatea economică a României.

Comunicat de presă - Semnalele de alarmă trase de Consiliul Fiscal în privința Codului Fiscal sunt îngrijorătoare

Concluziile prezentate de Consiliul Fiscal cu privire la proiectul noului Cod Fiscal vorbesc despre o trecere de la o extremă la cealaltă în ceea ce privește fiscalitatea, iar semnalele de alarmă trase sunt îngrijorătoare. Analizele specialiștilor din cadrul Consiliului Fiscal arată că scăderea propriu-zisă a cotei standard de TVA ar fi mai mare decât diferența dintre 24% și 19% în contextul în care avem și alte măsuri de reducere a TVA-ului pentru anumite produse. Coroborat cu creșterea cheltuielilor pe anumite domenii, precum creșterea salariilor bugetarilor sau creșterea ponderii din PIB a cheltuielilor pentru apărare, acest efort bugetar poate fi nesustenabil pentru economia românească.

Fără o analiză care să demonstreze sustenabilitatea acestui nou Cod Fiscal riscăm o reîntoarcere la instabilitate economică.  Și putem vedea clar ce înseamnă instabilitate economică într-o astfel de perioadă dacă privim către Grecia.

De aceea, cred că în privința noului Cod Fiscal e nevoie în primul rând de dezbatere, dar și de responsabilitate din partea clasei politice. Nu-l pot bănui pe premierul Victor Ponta de faptul că ar fi responsabil, însă sper măcar că pentru politicianul Victor Ponta anul electoral 2014 s-a sfârșit, iar vremea măsurilor luate fără un fundament, doar pentru un câștig electoral pe termen scurt, s-a încheiat. Premierul nu trebuie să uite că doar incompetența guvernului condus de dumnealui face ca măsurile de relaxare fiscală din noul Cod Fiscal să nu poată fi aplicate. Guvernul Ponta a ratat obiectivul fundamental al programului său de guvernare, combaterea evaziunii fiscale și creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat. În spatele acestui obiectiv ratat stă o sumă enormă pierdută de statul român an de an. Cu acești bani în buget ne-am fi permis aplicarea măsurilor din noul Cod Fiscal fără să ne fie teamă de reîntoarcerea la instabilitate economică.

Teodor Atanasiu,

Prim-vicepreședinte PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.