Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL EXPLODEAZĂ, din solidaritate cu ÎCCJ: 'Tudorel Toader trebuie să demisioneze imediat'

pnl.ro
pnl sigla

Partidul Național Liberal i-a acuzat, vineri, pe social-democrați, afirmând că ”au depășit limita privind independența justiției” prin atacurile lansate împotriva judecătorilor ÎCCJ și îi cere ministrului Justiției, Tudorel Toader să demisioneze din funcția pe care o deține.

”Reprezentanții PSD aserviți lui Liviu Dragnea au depășit orice limită privitoare la respectarea independenței Justiției, prin atacurile extrem de grave lansate împotriva judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție ca urmare a condamnării liderului PSD. România nu are voie, ca stat al Uniunii Europene și al NATO, să cadă pradă unui sistem mafiot precum cel pe care îl devoalează reacțiile acestor invidivizi captivi clanului Dragnea. Partidul Național Liberal condamnă aceste tactici menite să intimideze judecătorii și procurorii și face un apel public pentru apărarea independenței acestora de către toți cei care cred în principiul egalității în fața Legii”, se arată într-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

De asemenea, liberalii îi cer demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader și premierului Viorica Dăncilă.

”Este dincolo de orice imaginație ca, într-un stat democratic, ministrul Justiției să se pronunțe asupra corectitudinii deciziei unei instanțe. Tudorel Toader trebuie să demisioneze imediat atât din poziția de ministrul cât și din cea de membru al Comisiei de la Veneția, unde a primit un nou mandat drept tain din partea lui Liviu Dragnea. De asemenea, premierul care nu înțelege ceea ce citește, Vasilica Viorica Dăncilă, trebuie să părăsească imediat funcția deținută întrucât poziția domniei sale contravine în mod flagrant principiului separației puterilor în stat. Prim-ministrul unei țări democratice nu-și poate permite să nege valabilitatea deciziei unei instanțe de judecată. Solicităm imperios tuturor parlamentarilor PSD să se delimiteze de afirmațiile impardonabile la adresa deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție făcute și în numele lor de acoliții lui Liviu Dragnea”, se mai arată în comunicatul liberalilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.