Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și PDL cer ridicarea imunității deputatului Valerian Vreme

acl4

Parlamentarii Alianţei Creştin- Liberale solicită convocarea Biroului permanent al Camerei Deputaţilor pentru stabilirea votului din plen privind ridicarea imunităţii deputatului Valerian Vreme, anunță aleșii celor două partide într-un comunicat de presă remis redacției stiripesurse.ro.

”Având în vedere faptul că astăzi, 6 octombrie, majoritatea parlamentară nu a convocat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru a fixa şedinţa de plen de săptămâna viitoare, cu privire la cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului Valerian Vreme, membrii Alianţei Creştin - Liberale din Biroul permanent au înaintat preşedintelui Camerei Deputaţilor, domului Valeriu Zgonea, o solicitare în acest sens.
Demersul celor patru membri ai ACL din Biroul permanent de a convoca o şedinţă a forului de conducere al Camerei Deputaţilor se fundamentează pe prevederile art. 32 alin (1) din Regulamentul de funcţionare al Camerei Deputaţilor, conform căruia Biroul poate fi convocat şi la solicitarea a cel puţin patru membri. Astfel, domnii deputaţi Dan Motreanu şi Ioan Oltean, vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor, domnul deputat Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaţilor şi domnul deputat Ionel Palăr, chestor al Camerei Deputaţilor, i-au inaintat preşedintelui Valeriu Zgonea solicitarea regulamentară.
Deputaţii ACL reamintesc faptul că în şedinţa Biroului permanent din 1 octombrie s-a stabilit ca raportul Comisiei juridice în acest caz să fie întocmit până pe data de 10 octombrie, urmând ca votul în plen pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale împotriva domnului deputat Valerian Vreme să fie stabilit în urma unei şedinţe de Birou permanent.
De aceea, în solicitarea lor, deputaţii ACL cer convocarea pentru marţi, 7 octombrie, ora 15.00, a unei şedinţe a Biroului permanent, în care să se urmeze procedura regulamentară, iar pe data de 13 octombrie să fie programată şedinţa de plen pentru ridicarea imunităţii deputatului Valerian Vreme.
PSD poate demonstra, în acest fel, că este dispus să nu mai transforme forul legislativ într-un scut de protejare a celor certaţi cu legea, că a înţeles „lecţia Nuland” şi nu mai obstrucţionează actul de justiţie, prin blocarea dosarelor de corupţie în Parlament, practici care aduc mari deservicii de imagine unei instituţii esenţiale pentru democraţie.”, se arată în comunicat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.