Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și USR au votat pentru cererea DNA de urmărire penală a lui Bejinariu

Inquam Photo / Octav Ganea
Inquam Eugen Bejinariu

Deputatul PNL Florin Roman a declarat miercuri că parlamentarii liberali şi cei ai USR din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au votat pentru aprobarea cererii DNA de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu. 

"Comisia juridică a respins cererea DNA motivând faptul că semnarea celor două contracte a avut loc anterior intrării în vigoare a abuzului în serviciu, respectiv 2.12.2014. I-am spus domnului Nicolicea (Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice - n.r.) că din nou invocă tertipuri care nu au nicio legătură cu fondul problemei. Aici, practic, nu discutăm pe fondul problemei, e treaba procurorilor, discutăm dacă dăm un aviz favorabil sau nu urmăririi penale. PNL împreună cu USR a votat pentru începerea urmăririi penale. Majoritatea actuală, PSD-ALDE-UDMR, a votat împotriva urmăririi penale", a spus Roman la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Comisiei juridice, informează agerpres.ro.

Guvern, VESTE URIAȘĂ pentru cei care stau în locuințe ANL. Ce se întâmplă cu chiriile


El a adăugat că în octombrie 2016 aceeaşi Comisie juridică, cu o componenţă nu foarte modificată, a dat un aviz favorabil aceleiaşi cereri DNA. 

"Acum, domnul Nicolicea, în pledoaria domniei sale, a invocat faptul că membrii comisiei din acea perioadă au omis să se uite la chestiunea legată de prescripţie. Nu e niciun fel de problemă din punct de vedere al declaraţiilor politice, problema e că aici noi trebuia să spunem foarte clar dacă suntem sau nu de acord cu urmărirea penală, iar Puterea s-a poziţionat foarte clar împotriva urmăririi penale a domnului Bejinariu. Opoziţia a spus că e mai bine să-l lăsăm pe om să meargă în faţa justiţiei, să se apere, şi nu va fi niciun fel de problemă", a arătat Roman. 

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri că s-a decis prin vot ca în cazul Eugen Bejinariu comisia să recomande plenului să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.