Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și USR încep asaltul parlamentar împotriva Guvernului Grindeanu

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu parlament Inquam Photos

Moţiunea de cenzură depusă de PNL şi USR va fi citită luni, la ora 12,00, în plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Deputaţilor au decis miercuri ca moţiunea să fie prezentată luni, după care conducerea Parlamentului se va reuni pentru a stabili data la care va fi dezbătută şi votată.

Vezi și: Augustin Lazăr vorbește despre noua Ordonanță: Ce a găsit procurorul general

Vezi și: Sorin Grindeanu a DESECRETIZAT stenogramele unei ședințe a guvernului Cioloș: Ce discutau miniștrii

Miercuri, parlamentarii PNL şi USR au depus moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România". 

"Este primul demers politic important pe care Opoziţia îl face astăzi în România într-un moment de cumpănă, într-un moment în care prin ordonanţe de urgenţă, prin decizii ale Guvernului se încearcă legalizarea furtului în România. (...) Aceasta este soluţia legală, instituţională pentru demisia Guvernului şi, de asemenea, soluţia pentru a putea ajunge la alegeri anticipate", a spus preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan. 

Potrivit acesteia, moţiunea de cenzură a fost semnată de 124 de parlamentari de la PNL şi USR. Acestui demers i s-au alăturat şi parlamentari de la PMP. 

Vineri, preşedintele interimar al PNL a declarat că există parlamentari PSD care vor susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR. 

"Vom vedea că sunt membri ai PSD care vor susţine şi moţiunea de cenzură pe care PNL a iniţiat-o", a afirmat Raluca Turcan la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.