Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL și USR, la aceeași masă. Primii pași către unificarea Dreptei?

pnl-usr

În plină ofensivă a PSD împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, PNL și USR s-au așezat la aceeași masă și vorbesc despre nevoia de a strânge rândurile și unificarea Dreptei. O dezbatere ideologică aparent tehnică, dedicată succesului ideologiilor populiste în Europa, găzduită de cabinetul parlamentarului liberal Ovidiu Raețchi, s-a transformat într-o discuție în favoarea unificării Dreptei. La dezbatere a fost prezentă o echipă mixtă PNL-USR: gazda întâlnirii, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, Ciprian Ciucu, consilier general PNL, Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii și liderul senatorilor USR, Ionuț Moșteanu, deputat USR și Liviu Mălureanu, consilier local USR Sector 3.

“Am găzduit ieri, la cabinetul-bibliotecă din Ferentari 72, o dezbatere cu tema "Emergența populismului iliberal în Europa. Cum facem față?" și mulțumesc public invitaților care au luat cuvântul: Ciprian Ciucu, consilier general PNL, Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii și liderul senatorilor USR, Ionuț Moșteanu, deputat USR, Liviu Mălureanu, consilier local USR Sector 3. Coincidență sau nu, în timp ce ministrul Justiției prezenta un act de acuzare politică la adresa DNA care ar fi putut fi scris și de Cătălin Voicu, Marian Vanghelie sau Viorel Hrebenciuc, discuțiile din cadrul dezbaterii conturau o concluzie cvasi-unanimă: PSD devine o formațiune populistă iliberală, a depășit o linie roșie a normalității și Opoziția are obligația unei acțiuni și unei rezistențe comune. Fără o formă sau alta de conlucrare "a Dreptei" sau a forțelor anti-PSD, delirul anti-liberal al socialiștilor se va amplifica. Asta se așteaptă de la PNL și de la USR, asta ni se cere: acțiuni și un drum comun, nu dispute secundare și orgolii fără relevanță politică reală”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Ovidiu Raețchi a explicat pentru stiripesurse.ro că "există o linie roșie dincolo de care avem obligația să strângem rândurile. Și această linie roșie este cea a populismului iliberal asumat de PSD după modelul din Rusia și Ungaria. Nu mai avem luxul de a fi divizați din motive secundare după acest moment".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.