Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îi dă ordine Vioricăi Dăncilă: Dotați polițiștii și dați înapoi banii tăiați de la SPP de către Dragnea!

ovidiu raetchi

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, susține că - în condițiile în care Viorica Dăncilă a scăpat de lupta lui Liviu Dragnea cu “statul paralel” - acum premierul poate să dea înapoi banii tăiați de la instituții precum SPP, să doteze Poliția și să renunțe la “umflarea Jandarmeriei”:

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

“Atacarea instituțiilor responsabile cu securitatea și siguranța României a fost una dintre constantele discursive ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, dar lupta sa imaginară cu “statul paralel” a încetat pe 27 mai. Timp de doi ani de zile, instituții precum SPP, SRI sau SIE au fost atacate constant de PSD și de Liviu Dragnea, conducerile lor au fost amenințate cu demiterea și s-a încercat modificarea legilor de funcționare ale acestor instituții după bunul plac al liderului de facto al guvernului. Mai mult, în acest an, bugetele le-au fost reduse semnificativ, cu peste 100 de milioane de euro, exclusiv din dorinta de a face rău a condamnatului Dragnea, fără nicio justificare bugetară. În egală măsură,  este îngrijorător că Poliția nu dispune nici până în acest moment de dotările necesare pentru a-și executa în siguranță misiunile. În schimb, bugetul Jandarmeriei a fost suplimentat substanțial, probabil pentru merite deosebite în suprimarea protestului Diasporei de pe 10 august: fondurile alocate pentru muniții și armament de tip război au crescut cu peste 500%.

Vezi și: Klaus Iohannis se IMPLICĂ în criza din Republica Moldova - Șeful statului își trimite OMUL de încredere la Chișinău

Prin urmare, solicit premierului Viorica Dăncilă să repare de urgență această nedreptate și să returneze fondurile acestor instituții, tăiate la ordinul lui Liviu Dragnea și să se ocupe deopotrivă de dotarea corespunzătoare a Poliției.

Situația regională tensionată și provocările de securitate cu care se confruntă România necesită atenția instituțiilor specializate: zilele trecute a apărut în spațiul public o stenogramă atribuită teroristului Rabee Khalil, condamnat la închisoare pentru planificarea unui atentat la metroul din București. Reamintesc și faptul că echipa Serviciului de Protecție și Pază a gestionat excelent evenimentele presupuse de președinția rotativă a Uniunii Europene, summitul organizat la Sibiu sau vizita istorică a Sanctității Sale Papa Francisc. Aceste sarcini dificile au fost duse la bună îndeplinire cu profesionalism și responsabilitate, așa cum se întâmplă și cu participarea SPP la misiunile ONU. Urmează o perioadă plină de provocări pentru structurile cu responsabilități importante în zona de protecție și informații, fiind inacceptabil ca sistemul de siguranță națională al unui stat de la Marea Neagră să fie subfinanțat deliberat doar din vanitatea unui infractor condamnat”, a scris Ovidiu Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.