Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan îi oferă lui Dăncilă varianta de ieșire din impas

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raluca Turcan

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, spune că premierul Viorica Dăncilă poate debloca rapid Guvernul dacă își dorește, după ce premierul a zis că va sesiza CCR pentru ca șeful statului nu i-a raspuns in privinta interimatelor a trei functii de ministri:

„Viorica Dăncilă ar trebui să înceapă campania cu citirea Constituției! Dacă Dăncilă vrea cu adevărat să facă multe lucruri bune pentru români, așa cum spune, ar trebui ca mâine să facă următoarele lucruri:

- Să trimită proiectele pe care nu le-a putut adopta in guvern, Parlamentului!

- Să anunțe că lunea viitoare vine in Parlament pentru restructurarea Guvernului;

- Să anunțe ca PSD voteaza propunerile PNL de abrogare a recursului compensatoriu și interzicere a liberarii condiționate pentru infracțiunile grave;

- Să ceară PSD să elibereze mediul economic de povara măsurilor din OUG 114 care cresc taxele și impozitele, cresc prețurile și tarifele, îngrădesc creditarea, spulbera Pilonul II de pensii”, a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că, în cazul în care șeful Executivului nu face niciunul dintre acești pași, „înseamnă că rămâne captivă discursului de tip Dragnea, pentru a acoperi incompetența, interese meschine și disperarea acestei guvernări anti-naționale!”.

Reacția acesteia vine după ce liderul PSD Viorica Dăncilă a anunțat miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pentru a reclama un conflict cu președintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniștrilor interimari.

Decizia premierului vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, miercuri la Cotroceni, în care a atacat Guvernul, vorbind despre guvernarea eșuată a PSD, însă nu a menționat nimic despre o hotărâre privind miniștrii interimari.

Citește și: SURSE Război total în Guvern: Viorica Dăncilă îi ține prizonieri pe toți 'soldații' lui Tăriceanu din ministere și agenții .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.