Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îl cere pe Ponta în fața națiunii: Să vină rapid cu o explicație și o soluție

sigla noua pnl

Prim-vicepreşedintele noului PNL, Cătălin Predoiu, îi solicită premierului Victor Ponta să prezinte rapid o soluție în fața națiunii pe tema strategiei de securitate a aprovizionării cu gaze naturale. Reacția lui Predoiu vine după ce Gazprom a redus astăzi furnizarea de gaze naturale către România cu 30%.

Citește și: Rusia, lovitură pentru România: se reduce furnizarea de gaze

Gazprom a decis azi o nouă reducere a furnizării de gaze către România cu 30%. Ministrul Gerea spune că se va informa. Comisia Europeană ameninţă România cu Curtea de Justiţie dacă până în ianuarie nu prezintă strategia de securitate a aprovizionării cu gaze naturale, strategie care ar fi trebuit depusă la Bruxelles încă din 2012. În noiembrie, fostul ministru Nicolescu spunea că nu îşi face probleme.

Guvernul Ponta s-a jucat un an cu problema redevenţelor Petrom, Portul Constanţa este motiv de ceartă între Transporturi şi Radu Mazăre, deşi o chestiune arzătoare ar fi putut-o constitui construcţia unui terminal de gaz lichefiat...

Este România pregătită să facă faţă unor eventuale întreruperi ale aprovizionării cu gaze naturale? Asta încearcă şi Comisia Europeană să afle. Deja de 3 ani.

Cer premierului să vină rapid în faţa naţiunii cu o explicaţie şi o soluţie. Îi cer, de asemenea, să nu excludă folosirea diplomaţiei ca instrument de detensionare a situaţiei, de vreme ce energia a devenit o problemă de geopolitică. Încercaţi să fiţi creativ, dle Prim-Ministru Ponta!”, a scris Cătălin Predoiu pe pagina sa Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.