Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îl contrează pe Ponta pe tema crizei din Republica Moldova

moldova

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, îi transmite fostului premier Victor Ponta că nu prin mesaje emfatice şi lipsite de simţul realităţii ajută Republica Moldova, punctând că, în această perioadă tulbure pentru această ţară, politicienii de la Bucureşti ar trebui să dea dovadă de tact şi înţelepciune. 

"Nu cu mesaje emfatice şi lipsite de simţul realităţii ajutăm Republica Moldova! Noi considerăm că în această perioadă tulbure pe care o traversează Moldova politicienii de la Bucureşti ar trebui să dovedească tact şi înţelepciune, nu să lanseze mesaje iresponsabile, mai ales venite din partea unora care au deţinut funcţii de rang înalt în stat", a scris vineri Stroe pe Facebook. 

El susţine că este momentul ca unii politicieni români să lase la o parte ''bufoneria politică'' şi să păstreze linia europeană a discursurilor. 

"Un fost premier nu are voie să uite că funcţia pe care a deţinut-o îl obligă măcar la decenţă dacă nu la înţelepciune în mesajele pe care le transmite, mai ales pentru că a cunoscut în detaliu situaţia Moldovei", a arătat liberalul. 

Fostul premier Victor Ponta a susţinut vineri că în ultimele două luni autorităţile de la Bucureşti au reuşit să exporte peste Prut "prostia, miopia şi dezinteresul caracteristic", iar, când cei de la Chişinău aveau cea mai mare nevoie de sprijin, liderii politici au plecat în vacanţă. 

"Timp de mai mulţi ani, România a investit enorm în Moldova şi bine a făcut - sentimente, bani, proiecte, capital internaţional şi încredere. Aşa s-a ajuns ca premierul Iurie Leancă să semneze Acordul de Asociere la UE şi România să fie principalul partener comercial şi politic al Moldovei. Gazoduct, grădiniţe, SMURD, proiecte culturale, ajutor financiar şi instituţional, zeci de milioane de euro din banii noştri. Şi direcţia era corectă şi plină de rezultate palpabile! În ultimele două luni am reuşit însă să exportăm peste Prut prostia, miopia şi dezinteresul caracteristic de la Bucureşti! Trădarea Bucureştiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotriva unei URSS formidabil de puternică. Deci azi e pură laşitate şi prostie! Când cei de la Chişinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii noştri politici au plecat în vacanţă", a scris Ponta pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.