Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL impune măsuri la nivel central, dar votează împotrivă, la nivel local

PNL siglă

Inspectorul Școlar al Municipiului București a votat împotriva măsurilor necesare combaterii Covid-19 în școli!

Aberație maximă la Sectorul 6: astăzi, consilierii locali ai USR-Plus și doi consilieri ai PNL nu au fost de acord cu alocarea fondurilor necesare deschiderii în siguranță a școlilor.

Proiectul, regăsit pe ordinea de zi a ședinței ordinare, inițiată de primarul Gabriel Mutu, prevede alocarea în școli a măștilor pentru elevi, cadre didactice și personal auxiliar, tablete pentru copiii nevoiași, laptopuri si camere web, în fiecare sală de curs, necesare derulării cursurilor online, cât și a tuturor măsurilor de dezinfecție.

Aleșii, între care și inspectorul școlar general al Municipiului București, cadru didactic și director al unei unități de învățământ din sector (reprezentant al PNL în Consiliul Local Sector 6) au preferat să se abțină la acest punct.

Gabriel Mutu: “Abia au fost publicate de Guvern instrucțiunile pentru ceea ce avem de făcut. Avem nevoie de 15.000 de separatoare pentru clasele școlilor din Sectorul 6. Vă bateți joc de copii, cu aceste abțineri. Culmea ipocriziei este că domnul inspector școlar se abține exact de la ce ne dau dânșii să facem. Cum să te abții când guvernul pe care-l reprezenți vine și ne cere să facem separatoare? În ce țară trăim? Suntem normali la cap?”

“Mă întreb și îl întreb pe domnul inspector școlar general ce s-ar fi întâmplat dacă în ședința de astăzi nu s-ar fi aprobat finanțarea măsurilor de siguranță pe care Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar le cer pentru începerea școlii. Asigurați dumneavoastră, Inspectoratul Școlar, din fonduri proprii? Pentru că, dacă e așa, decidem acum, împreună, să asigurați și tabletele și laptopurile și camerele web și măștile.

Tratați problematica copiilor din Sectorul 6 numai într-o cheie politică! Sunteți cei care ne cereți să facem! Am crezut că puteți depăși acest mod de a trata problemele sectorului. Sunteți într-o stare de ipocrizie maximă, tot timpul faceți la fel. E păcat, pentru că știți exact cu ce ne confruntăm în unitățile de învățământ și vă comportați ca un politician care a uitat pe cine reprezintă”, a răbufnit primarul Gabriel Mutu, acuzându-l pe Inspectorul Școlar General al Municipiului București, Ionel Pușcaș, că nu mai reprezintă comunitatea Sectorului 6, care l-a ales consilier locale, ci doar interesele politice actuale.

Răspunsul Inspectorului Școlar, membru PNL Sector 6, Ionel Pușcaș: “Nu s-ar fi întâmplat nimic, domnule primar.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.