Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL începe curățenia: Au fost excluși primii trădători

pnl

Partidul Naţional Liberal (PNL) Dolj a exclus patru consilieri locali din comuna doljeană Malu Mare care au trecut la Partidul Liberal Reformator (PLR). 

Potrivit unui comunicat al PNL Dolj, după ce au trecut la PLR, cei patru aleşi locali şi-au depus declaraţii de independenţi, ca urmare a faptul că Partidul Liberal Reformator 'este inexistent', deşi fapta contravine legii care spune că aceşti consilieri pot avea o singură opţiune. 

'Dacă în primele zile de la publicarea în Monitorul Oficial a 'ordonanţei traseismului politic', la Malu Mare, cei patru consilieri aleşi pe listele Partidului Naţional Liberal, în 2012, se înghesuiau să-şi depună declaraţiile de adeziune la Partidul Liberal Reformator - partid inexistent, iată că, ieri, aceiaşi foşti consilieri locali se înghesuiau, la Primăria Malu Mare, să depună alte declaraţii, de data asta de independenţi. După ce au fost excluşi din PNL, în urma declaraţiilor de susţinere a PLR, cei patru consilieri au depus un alt rând de declaraţii, în baza OUG 55, cu toate că ordonanţa prevede: 'îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi'. Sigur că ordonanţa este deja interpretată de prefectul judeţului Dolj aşa cum îi convine, în sensul în care respectivii pot să depună şi alte declaraţii şi nu una singură, iar pentru asta l-a somat pe primarul comunei Malu Mare să le înregistreze', susţine conducerea PNL Dolj. 

PNL Dolj afirmă că în judeţ ar putea apărea şi alte surprize după expirarea celor 45 de zile. 

'Sigur, dacă PLR s-ar fi înregistrat ca partid politic, până la această dată, nu ar fi apărut aceste probleme şi prefectul nu ar fi fost nevoit să încalce ordonanţa propriului guvern. Sigur că dacă acele adeziuni şi confirmări din partea PLR ar fi fost întocmite şi parafate legal, înainte ca PLR să fie înregistrat în registrul Partidelor Politice, prefectul nu ar fi pus în situaţia de a da explicaţii. Ne întrebăm ce alte surprize o să mai apară în interpretarea ordonanţei, după expirarea celor 45 zile', se mai precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.