Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îşi ignoră criteriile de integritate: Candidat trimis în judecată pentru corupţie

pnl

În ciuda propriilor criterii de integritate, liberalii au pe listele pentru alegerile parlamentare şi candidaţi cu probleme penale. Un exemplu este la Iaşi, unde filiala judeţeană şi-a desemnat vineri candidaţii. Primul loc pe lista pentru Senat este ocupat de Liviu Bulgaru, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

Vezi şi: Dosar PENAL după o plângere împotriva unui consilier al lui Iohannis. REACŢIA acestuia

Lista PNL Iaşi pentru Senat îi are pe locurile eligibile pe Liviu Bulgaru şi Dumitru Oprea, în vreme ce actuala senatoare Mihaela Popa a prins doar poziţia a treia. Fostul director regional al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Liviu Bulgaru a fost trimis în judecată în decembrie 2014, pentru nereguli la folosirea fondurilor europene, alături de alte 17 persoane şi două firme. 15 termene a avut procesul până acum, iar următorul este pe 20 octombrie.

Vezi și: Crin Antonescu face analiza internă a PNL: cum vede soluția Dacian Cioloș premier liberal

Potrivit rechizitoriului, citat de Ziarul de Iaşi, afacerea în care ar fi fost implicat Liviu Bulgaru a avut loc în anul 2008, atunci când Primăria Mironeasa a depus la ADRP o cerere de finanţare pentru implementarea unui proiect de modernizare a unui drum comunal. „Conform ce­rerii de finanţare, valoarea totală a proiectului a fost estimată la 10.596.474 lei, din care valoarea cheltuielilor eligibile a fost de 8.904.600 lei, iar suma cheltuielilor neeligibile a fost de 1.691.874 lei. Potrivit cererii de finanţare, proiectul avea ca obiective modernizarea drumului comunal DC 49, format din 4 tronsoane, cu o lungime totală de 9,88 km, precum şi achiziţionarea următoarelor utilaje: 1 autogreder complet echipat, 1 tractor transport, 1 remorcă basculabilă şi 1 cisternă apă cu pompă“, au precizat procurorii. Aceştia au mai arătat că sumele de bani cerute de reprezentanţii Primăriei Mironeasa ar fi fost decontate, deşi lucrările nu au fost realizate.

Vezi şi: EXPLOZIV Numele unor jurnaliști cunoscuți, în Dosarul finului Elenei Udrea/ STRENOGRAME

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.