Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL lansează bomba în PSD: Cel puțin 55 de parlamentari PSD nu se mai regăsesc pe liste

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi consideră că moțiunea de cenzură a PSD nu va fi adoptată, în condițiile în care cel puțin 55 de parlamentari PSD nu se mai regăsesc pe liste și aceștia vor refuza să voteze la vedere:

Panica totală din cauza coronavirusului: China are nevoie urgent de măști medicale

“PSD va plăti la această moțiune de cenzură prețul pentru refuzul încăpățânat al votului cu bilele la vedere. E unul dintre motivele pentru care moțiunea pică. De ani de zile pesediștii apără, plecând de la procedurile vizând ridicarea imunității pentru parlamentari, "principiul sacru" al votului cu bilele ascunse, dosite - de parcă nu știam toți că votau în grup împotriva cererilor DNA. Acum vor plăti prețul: chiar daca vor impune formal un vot la vedere, nimeni nu va respecta principiul - după atâta amar de vreme de ascuns bilele vor spune că nu au exercițiul arătarii acestora, că s-au fâstâcit, că s-au pierdut cu firea... Din unele calcule, cel puțin 55 de parlamentari PSD știu sigur că nu se mai regăsesc pe viitoarele liste (conflicte cu conducerea centrală, conflicte cu conducerea locală, negocieri cu alte partide). Aceștia se vor prezenta la moțiune, dar nu vor arăta cum votează - sau, în cazul în care conducerea îi va obliga să voteze la vedere, vor arată bilele, dar vor uita sa le și bage în urnă, rătăcindu-le prin vreo mânecă. Au făcut scamatorii de acest gen ani de-a rândul, cu învoire de la conducere, când erau nevoiți să mimeze vreun vot pentru statul de drept - au exercițiu în prestidigitație la urne. Sunt vreo cinci Houdini și trei David Copperfield în rândurile lor - asta fără să îi mai punem la socoteala pe clovni.

Moțiunea pică. Votul transparent e o procedură care se educă în ani de zile de onestitate și asumare politică”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.